Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cris-tim, o noua tehnologie de crestere a termenului de valabilitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In urma unei investitii de peste 4 milioane de euro, compania Cris Tim a achizitionat Tehnologia de Procesare prin Inalta Presiune, atingand astfel cele mai inalte standarde privind siguranta alimentara si protectia sanatatii consumatorilor, informeaza Revista Piata.

Folosita deja la nivel international, Tehnologia de Procesare prin Inalta Presiune reprezinta un sistem de protectie alimentara de ultima generatie care asigura o calitate crescuta a produselor si pastrarea prospetimii un timp mai indelungat.

„Practic, aceasta tehnologie este un proces inovator in industria alimentara, in care, prin scufundarea in apa rece a unui produs Cris-Tim, deja ambalat si etichetat, timp de 8 minute, la o presiune de 6.000 de bari – de 9.000 de ori mai mare fata de presiunea atmosferica – se asigura distrugerea majoritatii bacteriilor, fara afectarea celulei de carne si fara modificarea valorii nutritive si a proprietatilor organoleptice ale produsului.

Mezelurile care beneficiaza de aceasta tehnologie 100% naturala si total neinvaziva, au termenul de valabilitate prelungit cu pana 300%, sunt securizate alimentar si au aceeasi savoare si prospetime din momentul in care ies pe poarta fabricii si pana ajung pe masa consumatorilor”, a declarat Radu Timis, Presedinte Grup Cris-Tim.

Beneficiaza de tehnologia inaltei presiuni a apei produsele vidate din urmatoarele categorii: salamuri fiert-afumate, specialitati fiert-afumate, cremwursti, carnati si produse specifice sezonului rece (leber, caltabos etc.). Ele pot fi identificate cu usurinta deoarece au pe eticheta un simbol special creat in acest sens, ce reproduce un lacat ferecat cu ajutorul unei frunze.

Grupul de firme Cris-Tim estimeaza pentru acest an o crestere cu 30% a cifrei de afaceri in urma investitiilor de 24 de milioane de euro facute in ultimii 3 ani. De asemenea, un alt motor de crestere in acest an vor fi exporturile, anunta compania. In prezent Cris-Tim exporta in 16 tari 13% din productie, dar pana la sfarsitul lui 2012 se estimeaza o crestere a exporturilor la 25%-30% din productie. Produsele Cris-Tim sunt exportate in Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Franta, Belgia, Germania, Austria, Cehia, Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Cipru, Grecia si Modova.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...