Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cris-Tim sprijină financiar un festival și lansează noi produse

Autor: Meat MIlkjoi, 14 august, 2014

Festivalul Intercultural de Traditie Maramureseana „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, care se desfășoară în perioada 12 – 16 august, la Sapanta, beneficiază de sprijinul financiar al companiei Cris-Tim. Intr-un comunicat, compania anunță:

”Intregul festival este conceput astfel incat sa puna Maramuresul pe harta turistica si culturala a Europei. Editia de anul acesta include concerte de muzica traditionala si simfonica, ateliere de mestesugarit, degustari de produse locale si vizite in casele mesterilor din Tara Maramuresului. Initiat de irlandezul Peter Hurley, festivalul este realizat anul acesta cu finantare UE prin Programul Operational Regional si este sprijit financiar si de compania Cris-Tim, care acopera parte a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Mesteri vestiti din Tara Maramuresului isi vor deschide casele pentru a arata turistilor atelierele in care creeaza obiecte rare, lucrate cu migala si suflet. Muzicienii traditionali se vor intalni pe pajistea festivalului. Suita „Vocile din Cimitirul Vesel” va rasuna din nou in locul care a inspirat-o, Cimitirul Vesel din Sapanta, in interpretarea a 120 de muzicieni din Romania, Irlanda, Scotia si Spania. Celebrul compozitor irlandez Shaun Davey va oferi publicului, pe pajistea festivalului o colectie de compozitii clasice in prima auditie, in interpretarea unui grup orchestral si coral coordonat de David Brophy, dirijorul principal al Orchestrei Simfonice Nationale a Irlandei, Filarmonica din Dublin.

Vin dintr-o tara care pretuieste traditiile pierdute. Aici am gasit traditie vie, oameni adevarati care traiesc dupa un ritm stravechi, adevarate comori ce merita cunoscute si pretuite de intreaga lume, oameni care te incarca pozitiv cand ii cunosti si te forteaza sa iti rearanjezi scara de valori. Prin acest festival incercam sa promovam aceste valori autentice, sa atragem atentia asupra lor.” – declara Peter Hurley, directorul si initiatorul festivalului, devenit intre timp cetatean de onoare al Sapantei, calator prin Romania si autor al cartii „Drumul crucilor”.

Am regasit valorile Cris-Tim in demersul lui Peter Hurley de a oferi publicului nu numai traditie autentica maramureseana, dar si tot ce e mai bun in oameni, incepand cu el. Consideram festivalul unul dintre cele mai importante evenimente de promovare a satului romanesc in adevarata sa splendoare si ne bucuram sa il sustinem.” – declara Radu Timis, presedintele Cris-Tim.”

Tot  in aceasta perioada, Cris-Tim lanseaza noi produse. Astfel, gama de mezeluri premium Matache Macelaru’ se imbogateste cu noi produse: Cotletul Haiducesc, Pastrama de Porc si de Vita, Jambonul de Curcan si de Porc, Rulada de Pui, Specialitatea din Ceafa si Sunca Taraneasca.

Toate mezelurile Matache Macelaru’ sunt disponibile feliate si ambalate in caserole din carton biodegradabil, usor de deschis si resigilabile, cu gramaje cuprinse intre 100 si 200 de grame, in functie de forma produsului.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...