Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cris-Tim va exporta în China!

Autor: Ilie Stoianjoi, 8 august, 2013

Aflată într-o recentă vizită de documentare în vederea posibilităţilor oferite de România privind exportul bovinelor vii pentru reproducţie şi producţia de lapte, dar şi a produselor din carne, o delegaţie de experţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China (AQSIQ) a vizitat şi Fabrica „Recunoştinţa” a grupului CRISTIM, situată în comuna Filipeştii de Pădure.

Cei peste 800 de angajaţi de aici produc mezeluri care acoperă toate grupele de produse specifice industriei de procesare a cărnii. „Oaspeţii chinezi au fost încântaţi nu doar de dotarea tehnică de ultimă oră a fabricii sau de modul de etichetare, ambalare şi prezentare a produselor, ci şi de condiţiile de igienă asigurate pe tot fluxul de fabricaţie, după cum se afirmă în cotidianul Prahova.

Drept dovadă, la finalul vizitei, a fost perfectat şi un precontract pentru exportul, în China, de produse din carne, precum şi de bovine vii pentru reproducţie. Avantajele ţării noastre, în ceea ce priveşte exportul de bovine, constau în aceea că în România nu a evoluat şi nu evoluează encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune) şi în faptul că în China nu există rase de bovine producătoare atât de lapte, cât şi de carne”, a declarat dr. Mihai Terecoasă, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova. (Mai multe, pe www.prahova.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...