Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Criza a injumatatit exportul de carne de porc al braziliei in noiembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa ce primele 10 luni ale anului au adus profituri in crestere cu 37% fata de 2007, pana la 1,23 miliarde de dolari pe fondul volatilitatii valutare, vanzarile de carne de porc din Brazilia peste hotare s-au injumatatit in noiembrie.

Astfel, in octombrie brazilienii au exportat aproape 43.000 de tone de carne de porc, insa in noiembrie 2008 cantitatea s-a redus pana la 22.400 tone, desi preturile sunt in declin. Cea mai mare scadere a exporturilor s-a inregistrat catre Rusia, care a cumparat, in noiembrie doar jumatate din cantitatea de carne de porc pe care o importa, in mod normal, din Brazilia. Scaderea pretului pentru petrol, dificultatile din sistemul bancar si slabirea puternica a monedei rusesti au redus importurile de carne de porc din Brazilia la 10.000 de tone in luna noiembrie. Exporturile braziliene au scazut insa si in Ucraina, Hong Kong, Singapore si Venezuela.

In ultima luna a anului, Brazilia a reusit sa exporte aproximativ 26.000 de tone de carne de porc, cu 15% mai mult fata de luna precedenta, insa preturile au continuat sa scada, astfel ca in decembrie o tona de carne costa 2.600 de dolari, fata de 3.600 de dolari, cat a fost cel mai mare pret, in august 2008. In tot anul 2008 exporturile de carne de porc din Brazilia au scazut cu 17.000 de tone, pana la 470.000, insa, in primele trei saptamani din ianuarie, castigurile din exporturile de carne au scazut cu 21%.

Pe segmentul carnii de pui productia a fost redusa cu 20%, iar oficiali din industrie astepta ca alte piete importante sa se deschida pentru importurile din Brazilia.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...