Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criza a injumatatit exportul de carne de porc al braziliei in noiembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa ce primele 10 luni ale anului au adus profituri in crestere cu 37% fata de 2007, pana la 1,23 miliarde de dolari pe fondul volatilitatii valutare, vanzarile de carne de porc din Brazilia peste hotare s-au injumatatit in noiembrie.

Astfel, in octombrie brazilienii au exportat aproape 43.000 de tone de carne de porc, insa in noiembrie 2008 cantitatea s-a redus pana la 22.400 tone, desi preturile sunt in declin. Cea mai mare scadere a exporturilor s-a inregistrat catre Rusia, care a cumparat, in noiembrie doar jumatate din cantitatea de carne de porc pe care o importa, in mod normal, din Brazilia. Scaderea pretului pentru petrol, dificultatile din sistemul bancar si slabirea puternica a monedei rusesti au redus importurile de carne de porc din Brazilia la 10.000 de tone in luna noiembrie. Exporturile braziliene au scazut insa si in Ucraina, Hong Kong, Singapore si Venezuela.

In ultima luna a anului, Brazilia a reusit sa exporte aproximativ 26.000 de tone de carne de porc, cu 15% mai mult fata de luna precedenta, insa preturile au continuat sa scada, astfel ca in decembrie o tona de carne costa 2.600 de dolari, fata de 3.600 de dolari, cat a fost cel mai mare pret, in august 2008. In tot anul 2008 exporturile de carne de porc din Brazilia au scazut cu 17.000 de tone, pana la 470.000, insa, in primele trei saptamani din ianuarie, castigurile din exporturile de carne au scazut cu 21%.

Pe segmentul carnii de pui productia a fost redusa cu 20%, iar oficiali din industrie astepta ca alte piete importante sa se deschida pentru importurile din Brazilia.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...