Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criza alimentara, anticipata de profesinistii carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc, Gheorghe Caruz (considerat cea mai bogata persoana din zona Brailei) impreuna cu presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei si premierului, prin care solicita prijin facandu-si cunoscuta pozitia.

Gheorghe Caruz este de parere ca tara noastra intra cu pasi repezi intr-o grava criza alimentara. Citat de cotidianul Adevarul, acesta declara ca prin neacordarea subventiilor, cresterea TVA, coroborate cu reducerea puterii de cumparare a unui numar insemnat de salariati, zootehnia s-a vazut nevoita sa isi restranga activitatea la minimul de supravietuire, a subliniat patronul firmelor Soroli si Galco, pricipalii producatori de carne de porc din zona.

In aceeasi scrisoare, adresata presedintelui Romaniei si primului ministru, oamenii de afaceri din industria carnii de porc si de pasare cer revenirea la plata directa a subventiei, nicidecum pe suprafata de teren destinata zootehniei, ca pana acum.

Totodata solicita subventionarea dobanzilor la creditele acordate zootehniei; acestea sunt in prezent de 20%, comparativ cu doar 2% cat suporta fermierii celorlalte state UE. Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc atentioneaza ca exista nefericita posibilitate de a importa, in lipsa unui sprijin acordat crescatorilor autohtoni, din rezervele de stat ale unor tari care isi subventioneaza productia. Vom consuma astfel carne care a stat vreme de 6-7 ani congelata, la –20 de grade si de care altii nu stiu cum sa scape, a spus Gheorghe Caruz. (TS)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...