Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Criza alimentara, anticipata de profesinistii carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc, Gheorghe Caruz (considerat cea mai bogata persoana din zona Brailei) impreuna cu presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei si premierului, prin care solicita prijin facandu-si cunoscuta pozitia.

Gheorghe Caruz este de parere ca tara noastra intra cu pasi repezi intr-o grava criza alimentara. Citat de cotidianul Adevarul, acesta declara ca prin neacordarea subventiilor, cresterea TVA, coroborate cu reducerea puterii de cumparare a unui numar insemnat de salariati, zootehnia s-a vazut nevoita sa isi restranga activitatea la minimul de supravietuire, a subliniat patronul firmelor Soroli si Galco, pricipalii producatori de carne de porc din zona.

In aceeasi scrisoare, adresata presedintelui Romaniei si primului ministru, oamenii de afaceri din industria carnii de porc si de pasare cer revenirea la plata directa a subventiei, nicidecum pe suprafata de teren destinata zootehniei, ca pana acum.

Totodata solicita subventionarea dobanzilor la creditele acordate zootehniei; acestea sunt in prezent de 20%, comparativ cu doar 2% cat suporta fermierii celorlalte state UE. Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc atentioneaza ca exista nefericita posibilitate de a importa, in lipsa unui sprijin acordat crescatorilor autohtoni, din rezervele de stat ale unor tari care isi subventioneaza productia. Vom consuma astfel carne care a stat vreme de 6-7 ani congelata, la –20 de grade si de care altii nu stiu cum sa scape, a spus Gheorghe Caruz. (TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...