Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criza alimentara, anticipata de profesinistii carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc, Gheorghe Caruz (considerat cea mai bogata persoana din zona Brailei) impreuna cu presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei si premierului, prin care solicita prijin facandu-si cunoscuta pozitia.

Gheorghe Caruz este de parere ca tara noastra intra cu pasi repezi intr-o grava criza alimentara. Citat de cotidianul Adevarul, acesta declara ca prin neacordarea subventiilor, cresterea TVA, coroborate cu reducerea puterii de cumparare a unui numar insemnat de salariati, zootehnia s-a vazut nevoita sa isi restranga activitatea la minimul de supravietuire, a subliniat patronul firmelor Soroli si Galco, pricipalii producatori de carne de porc din zona.

In aceeasi scrisoare, adresata presedintelui Romaniei si primului ministru, oamenii de afaceri din industria carnii de porc si de pasare cer revenirea la plata directa a subventiei, nicidecum pe suprafata de teren destinata zootehniei, ca pana acum.

Totodata solicita subventionarea dobanzilor la creditele acordate zootehniei; acestea sunt in prezent de 20%, comparativ cu doar 2% cat suporta fermierii celorlalte state UE. Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc atentioneaza ca exista nefericita posibilitate de a importa, in lipsa unui sprijin acordat crescatorilor autohtoni, din rezervele de stat ale unor tari care isi subventioneaza productia. Vom consuma astfel carne care a stat vreme de 6-7 ani congelata, la –20 de grade si de care altii nu stiu cum sa scape, a spus Gheorghe Caruz. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...