Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Criză de carne de porc în Bielorusia

Autor: Meat MIlkmarți, 27 mai, 2014

Guvernul din Belarus a confirmat recent ca ţara se confruntă cu un deficit de carne de porc, din cauza pestei porcine africane (PPA), scrie PigProgres.net.

„Deficitul de carne de porc nu este legat de faptul că statele au stopat recent regularizarea preţurilor pentru vânzarea cărnii de porc. Adevăratul motiv care a dus la crearea acestei situaţii este legat de consecinţele provocate de izbucnirea pestei porcine în ultimul an. Stocurile de carne de porc au scăzut cu 20% în fermele industriale şi la jumătate în micile frerme. În scurt timp, este imposibil ca Belarusul să poată compensa asemenea pierderi”, a declarat Nicholas Snapkou, ministrul Economiei din Belarus.

Lipsa de carne de porc determină creşterea preţurilor. Experţii spun că în această perioadă preţurile au crescut constant în fiecare lună, Belarusul înregistrând cea mai mare medie a creşterii dintre toate statele membre ale UE.

În special, potrivit Uniunii Consumatorilor, preţul cefei de porc în urmă cu o lună a fost de 93.000 BYR (8.89 US$) pe kilogram, iar în urmă cu o săptămână a urcat la 145.000 BYR (14.3 US$), preţul în prezent fiind de 175.000 BYR (16.8 US$).

Nicholas Snapkou a comentat că Ministerul Economiei ar trebui să continue monitorizarea referitoare la preţurile de vânzare, iar dacă este necesar autorităţile să ia masurile care se impun pentru a stopa această creştere. (agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...