Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criză de specialiști în îmbunătățirile funciare

Autor: Meat MIlkluni, 4 august, 2014

(Agerpres) Sindicaliştii din sectorul de îmbunătăţiri funciare din judeţul Tulcea cer Ministerului Agriculturii creşterea numărului angajaţilor.Prefectura judeţului Tulcea va transmite Ministerului Agriculturii un memoriu semnat de sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare prin care se solicită creşterea numărului angajaţilor pentru deservirea în condiţiile legii a staţiilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Decizia a fost anunţată la finalul lunii iulie 2014, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, în care preşedintele filialei teritoriale a Sindicatului Naţional din Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) Tulcea, Dumitru Ioniţă, a semnalat faptul că lipsa personalului necesar obligă instituţia „să nu respecte prevederile legale în vigoare”.

Organigrama de funcţionare a ANIF prevede un singur electromecanic pe staţie, contrar normativului de personal al staţiilor de pompare. Cu un electromecanic pe staţie, nu se pot acorda concediile de odihnă, repaosul săptămânal, sporul pentru muncă pe timp de noapte, drepturile pentru munca prestată în sărbătorile legale şi cele pentru orele lucrate suplimentar, punând în pericol siguranţa şi sănătate electromecanicilor”, a declarat preşedintele SNIF Tulcea, Dumitru Ioniţă. Acesta a mai spus că în prezent ANIF Tulcea are angajaţi 45 de electromecanici, în condiţiile în care necesarul este de 183, neplata drepturilor salariale în condiţiile legii urmând să aibă efect inclusiv asupra nivelului pensiilor acestora.

„Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a sistemului de îmbunătăţiri funciare publicat miercuri, 30 iulie, în Monitorul Oficial, cred că poate rezolva problema noastră, în condiţiile în care permite angajarea pe o perioadă determinată. Ar putea să apară însă o problemă, iar prevederile să nu poată fi puse în aplicare, cât timp nu se rectifică bugetul instituţiei”, a precizat liderul SNIF, Dumitru Ioniţă.

„Împreună cu organizaţiile care exploatează suprafeţele agricole deservite de sistem, am încheiat convenţii civile pentru ca staţiile ANIF să poată funcţiona corespunzător. Angajaţi beneficiarilor, asociaţiilor de agricultori, sunt foşti angajaţi ai sistemului de îmbunătăţiri funciare”, a declarat, la rândul său, directorul filialei teritoriale a ANIF, Marius Damian.

Problemele din sistemul de îmbunătăţiri funciare au mai fost discutate în şedinţele Comisiei de Dialog Social organizate de Prefectura judeţului, însă, până în prezent, acestea nu au primit un răspuns concret din partea autorităţilor.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...