Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criza dioxinei arata progresele facute de autoritati, dar si neajunsuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Criza importurilor de carne de porc din Irlanda, contaminata cu dioxina, a aratat progresele facute de autoritati, dar si unele „neajunsuri persistente”, cum este, de exemplu, urmarirea loturilor de produse pe intregul lant alimentar, arata un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

„Modul de gestionare a acestui incident serios a aratat progresele substantiale facute atat de autoritati, dar si neajunsuri persistente, intre care trasabilitatea (posibilitatea de a urmari lotul de produs pe intreg lantul alimentar, din ferma pana la consumator), care are inca lacune chiar si in Irlanda, motiv pentru care aceasta tara a decis retragerea de pe piata a intregii cantitati de carne si produse din carne, in loc sa se poata separa net doar cele contaminate”, potrivit ARC.

Patronatul considera ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) trebuia, inca de la inceputul crizei, sa ofere mai multe detalii despre efectele consumului de carne de porc in cazul acestui nivel de contaminare, in loc sa raporteze ce cantitati de carne provenita din Irlanda a descoperit, pentru a preveni intrarea populatiei in panica. O abordare „stangace” a acestei crize au avut si unele autoritati locale care au nominalizat firme implicate in incident prin faptul ca au importat carne din Irlanda, determinand unele magazine sa scoata de pe rafturi produse care nu aveau nicio legatura cu Irlanda.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...