Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Criza dioxinei arata progresele facute de autoritati, dar si neajunsuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Criza importurilor de carne de porc din Irlanda, contaminata cu dioxina, a aratat progresele facute de autoritati, dar si unele „neajunsuri persistente”, cum este, de exemplu, urmarirea loturilor de produse pe intregul lant alimentar, arata un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

„Modul de gestionare a acestui incident serios a aratat progresele substantiale facute atat de autoritati, dar si neajunsuri persistente, intre care trasabilitatea (posibilitatea de a urmari lotul de produs pe intreg lantul alimentar, din ferma pana la consumator), care are inca lacune chiar si in Irlanda, motiv pentru care aceasta tara a decis retragerea de pe piata a intregii cantitati de carne si produse din carne, in loc sa se poata separa net doar cele contaminate”, potrivit ARC.

Patronatul considera ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) trebuia, inca de la inceputul crizei, sa ofere mai multe detalii despre efectele consumului de carne de porc in cazul acestui nivel de contaminare, in loc sa raporteze ce cantitati de carne provenita din Irlanda a descoperit, pentru a preveni intrarea populatiei in panica. O abordare „stangace” a acestei crize au avut si unele autoritati locale care au nominalizat firme implicate in incident prin faptul ca au importat carne din Irlanda, determinand unele magazine sa scoata de pe rafturi produse care nu aveau nicio legatura cu Irlanda.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...