Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Croații de la Zito Group intră cu putere pe piața europeană a cărnii

Autor: Maria Demetriadjoi, 27 octombrie, 2016

Deși, piața europeană a cărnii pare suprasaturată, iată, se ivește loc destul pentru cei isteți și perseverenți. Cel mai bun exemplu în oferă compania croată Zito Group, care, potrivit celor de la Global Meat News, au pus la punct un amplu program de investiții care să le permită poziționarea pe piața Uniunii Europene prin intermediul marilor lanțuri de retail din Occident.

 

Deși prezentă în magazinele Tesco și Aldi, pentru care produce pe private label, Zito Group este o companie care lucrează în sistem integrat, având activități de fermă, stocare, industrializare pentru segmentele de carne de porc, pasăre și carne de vită, dar este și producător important de biodiesel pe piața croată.

 

Potrivit programului de investiții anunțat, Zito Group a demarat concomitent lucrările la construirea a trei fabrici noi de procesare a cărnii, precum și la o nouă unitate de producție de bio-energie. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2018.

 

 

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...