Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Croații de la Zito Group intră cu putere pe piața europeană a cărnii

Autor: Maria Demetriadjoi, 27 octombrie, 2016

Deși, piața europeană a cărnii pare suprasaturată, iată, se ivește loc destul pentru cei isteți și perseverenți. Cel mai bun exemplu în oferă compania croată Zito Group, care, potrivit celor de la Global Meat News, au pus la punct un amplu program de investiții care să le permită poziționarea pe piața Uniunii Europene prin intermediul marilor lanțuri de retail din Occident.

 

Deși prezentă în magazinele Tesco și Aldi, pentru care produce pe private label, Zito Group este o companie care lucrează în sistem integrat, având activități de fermă, stocare, industrializare pentru segmentele de carne de porc, pasăre și carne de vită, dar este și producător important de biodiesel pe piața croată.

 

Potrivit programului de investiții anunțat, Zito Group a demarat concomitent lucrările la construirea a trei fabrici noi de procesare a cărnii, precum și la o nouă unitate de producție de bio-energie. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2018.

 

 

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...