Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crotalierea mielor, din nou o problema

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de animale din judetul Sibiu s-au suparat pe deputati din cauza proiectului de lege care reglementeaza identificarea si inregistrarea ovinelor si caprinelor. Fermierii spun ca prin noua lege ei sunt cei mai indreptatiti sa se ocupe de crotalierea animalelor si nu medicii veterinari care intarzaie si ingreuneaza mult procesul. In plus, nici deputatii nu se grabesc cu aceasta lege, care se afla de mai bine de o jumatate de an pe masa lor.

Legea este facuta de luni de zile si sta la Camera Deputatilor pe masa fara ca ei sa faca ceva. Am avut si intalniri cu ei, am mers personal acolo si tot nu s-a intamplat nimic. Interesele financiare si personale sunt mia presus de interesele fermierilor, a declarat, pentru ziarul Adevarul, Andrei Marcel, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Bovine pe judetul Sibiu. Andrei Marcel mai spune ca intarzaierea aprobarii acestei legi i-ar putea afecta foarte mult pe oieri primavara aceasta, de Paste.

De asemenea, oierii au anuntat ca anul acesta este unul dintre cei mai buni din ultima vreme si ca de Paste vom avea miei multi si grasi.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...