Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crotalierea mielor, din nou o problema

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de animale din judetul Sibiu s-au suparat pe deputati din cauza proiectului de lege care reglementeaza identificarea si inregistrarea ovinelor si caprinelor. Fermierii spun ca prin noua lege ei sunt cei mai indreptatiti sa se ocupe de crotalierea animalelor si nu medicii veterinari care intarzaie si ingreuneaza mult procesul. In plus, nici deputatii nu se grabesc cu aceasta lege, care se afla de mai bine de o jumatate de an pe masa lor.

Legea este facuta de luni de zile si sta la Camera Deputatilor pe masa fara ca ei sa faca ceva. Am avut si intalniri cu ei, am mers personal acolo si tot nu s-a intamplat nimic. Interesele financiare si personale sunt mia presus de interesele fermierilor, a declarat, pentru ziarul Adevarul, Andrei Marcel, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Bovine pe judetul Sibiu. Andrei Marcel mai spune ca intarzaierea aprobarii acestei legi i-ar putea afecta foarte mult pe oieri primavara aceasta, de Paste.

De asemenea, oierii au anuntat ca anul acesta este unul dintre cei mai buni din ultima vreme si ca de Paste vom avea miei multi si grasi.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...