Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Crotaliile bovinelor, mai scumpe, dar eficiente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din informatiile furnizate ziarului Opinia Buzau, de catre Danut Pale, presedintele Colegiului medicilor Veterinari – Filiala Buzau, medicii care deservesc cele 81 de circumscriptii sanitar-veterinare de asistenta (CSVA) au la indemana doua tipuri de crotalii pentru crotalierea bovinelor: de 6 lei/bucata, respectiv 10 lei/bucata.

Pentru crotalierea ovinelor se impune identificarea cu crotalie dubla, dintre care una electronica, manopera ajungand la 6-7 ron/animal, in timp ce la porcine se procedeaza la crotaliere simpla: 0,5-1 ron, marca auriculara si 3,5 ron, manopera veterinarului.

Pentru bovine insa, crotaliile recomandate de medicii veterinari sunt cele scumpe, acestea fiind mai rezistente si mai apreciate calitativ, subliniaza seful CSVA: Pentru manopera la crotaliere, medicii veterinari primesc de la stat 16 ron, prin documentatiile trimise catre DSVSA, iar proprietarul de animal suporta contravaloarea marcii auriculare, care poate fi de la 6 ron la 10 ron.

Din experienta de pana acum, pentru crescatori ar fi de preferat sa foloseasca crotalii un pic mai scumpe, pentru ca acestea sunt si mai rezistente in timp. In schimb, cei care opteaza pentru modelul mai ieftin este posibil sa constate ca trebuie sa repete crotalierea, ajungand sa dea chiar mai mult decat ar fi platit initial, a declarat doctorul Danut Pale. (TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...