Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Crotaliile bovinelor, mai scumpe, dar eficiente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din informatiile furnizate ziarului Opinia Buzau, de catre Danut Pale, presedintele Colegiului medicilor Veterinari – Filiala Buzau, medicii care deservesc cele 81 de circumscriptii sanitar-veterinare de asistenta (CSVA) au la indemana doua tipuri de crotalii pentru crotalierea bovinelor: de 6 lei/bucata, respectiv 10 lei/bucata.

Pentru crotalierea ovinelor se impune identificarea cu crotalie dubla, dintre care una electronica, manopera ajungand la 6-7 ron/animal, in timp ce la porcine se procedeaza la crotaliere simpla: 0,5-1 ron, marca auriculara si 3,5 ron, manopera veterinarului.

Pentru bovine insa, crotaliile recomandate de medicii veterinari sunt cele scumpe, acestea fiind mai rezistente si mai apreciate calitativ, subliniaza seful CSVA: Pentru manopera la crotaliere, medicii veterinari primesc de la stat 16 ron, prin documentatiile trimise catre DSVSA, iar proprietarul de animal suporta contravaloarea marcii auriculare, care poate fi de la 6 ron la 10 ron.

Din experienta de pana acum, pentru crescatori ar fi de preferat sa foloseasca crotalii un pic mai scumpe, pentru ca acestea sunt si mai rezistente in timp. In schimb, cei care opteaza pentru modelul mai ieftin este posibil sa constate ca trebuie sa repete crotalierea, ajungand sa dea chiar mai mult decat ar fi platit initial, a declarat doctorul Danut Pale. (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...