Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CSB câştigă medalia de argint la International FoodTec Award

Autor: meatmilkluni, 7 mai, 2018

(Comunicat) CSB a fost distinsă cu argint la International FoodTec Award pentru o soluţie inovatoare la producătorul olandez de carne ProMessa. S-a reuşit automatizarea sistemului intralogistic şi a lanţului de aprovizionare, crescând vizibil prospeţimea, eficienţa şi randamentul.

 

Prin acest premiu, comitetul internaţional de experţi a apreciat îndeosebi abordarea inovatoare a soluţiei dezvoltate împreună de către CSB-System AG şi CSB-Automation AG: Prin intermediul aplicaţiei software este controlat şi monitorizat întregul sistem intralogistic, ce cuprinde trei depozite automate pentru navete, patru linii integrate de etichetare şi sortare, un depozit automat pentru livrări şi tehnica de transport. Sunt de asemenea utilizaţi roboţi tip portal, o tehnologie întâlnită rar până în acest moment în industria alimentară. Per ansamblu, aplicaţia software asigură o utilizare mai eficientă a tehnicii de depozitare şi de transport.

 

Concret, procesul logistic din fabrica ProMessa situată în Deventer arată în felul următor: venind din producţie, produsele sunt repartizate automat în containere interne cu ID unic, în cele două depozite. Articolele cu cantitate mică sunt transportate într-un depozit cu locaţii individuale, articolele cu vânzare rapidă se duc în depozitul inovator operat de roboţi tip portal.

 

Din aceste depozite, ce au rol de depozite tampon înainte de etichetare şi picking, containerele se duc către cele patru linii de etichetare cu sortatoare de picking de tip marfă-la-om. Etichetarea individuală şi picking-ul au loc într-o singură etapă de lucru. Prelucrarea comenzilor este mult simplificată de factorul IT, prin faptul că pentru fiecare lot se realizează o aşa-numită „case calculation“, înainte de picking: fiecare comandă este împărţită în containere mixte precalculate, cu grad de umplere optimizat.

 

Apoi, cantităţile necesare sunt repartizate în mod optim către cele patru linii de etichetare şi sortare, prin modulul IT de coordonare a comenzilor. Rezultatul: pe toate instalaţiile se poate procesa cea mai mare cantitate posibilă per articol. Depozitul de livrări conectat, dotat cu roboţi tip portal, adună containerele de livrare şi formează stive. Totul se petrece în mod optimizat, şi anume în stare decuplată de toate procesele anterioare, repartizate pe întreaga zi.

 

Smart Food Factory devine realitate

 

După cum îi spune numele, Smart Factory foloseşte inteligent sistemul IT pentru a rezulta o soluţie completă eficientă: de la aprovizionare, prin producţie, depozitare intermediară, picking şi până la expediere. Aplicaţia software preia aşadar funcţia unui sistem nervos central. Proiectul demonstrează că dorinţa clientului de a obţine un înalt grad de automatizare prin procese de afaceri digitale a fost îndeplinită.

 

Rulajul s-a dublat şi el, ajungând de la 50.000 de pachete la peste 100.000 de pachete pe zi, cu un număr de angajaţi egal. Zona de depozitare a beneficiat şi ea de avantaje economice. Prin utilizarea unui nou sistem intralogistic, ProMessa poate astăzi reacţiona şi mai rapid la comenzile întârziate, fără să lucreze cu cantităţi mari pe stoc. Acest lucru se reflectă în mod pozitiv asupra capitalului imobilizat, sporind fluxul de numerar. Astfel, aprovizionarea zilnică a clienţilor este perfect realizabilă, chiar dacă lansarea comenzilor se face cu puţin timp înainte – performanţa de livrare se ridică la peste 99 de procente.

 

Pentru grupul CSB, International FoodTec Award este a treia distincţie în decurs de doi ani: în octombrie 2016, CSB-System a fost ales sistemul ERP al anului pentru sectorul alimentar, iar în luna mai 2016, compania a fost premiată cu Fleischerei Technik Award pentru soluţia de procesare a imaginilor, CSB-Vision.

 

Distincţie de top pentru tehnologia alimentară internaţională

 

International FoodTec Award este un premiu acordat de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft şi de partenerii acesteia încă din 1994, pentru inovaţii de viitor, sustenabilitate şi eficienţă în tehnologia alimentară. Juriul compus din experţi internaţionali (cercetători şi profesori), precum şi reprezentanţi din industrie, selectează cele mai avansate concepte.

Detalii pe: www.csb.com

Rezultate financiare bune pentru Danone România, în 2017
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Danone România a înregistrat în 2017 rezultate financiare pozitive, care consolidează o poziție profitabilă, permițând companiei să continue investițiile locale în acest an. Cifra de afaceri s-a ridicat la 497 milioane lei, crescând cu aproximativ 3%, în comparație cu anul 2016.   Evoluția pozitivă din...

Hochland sărbătorește 25 de ani în România printr-o nouă campanie de comunicare
Autor: meatmilk  /   joi, 5 iulie 2018

(Comunicat) La aniversarea a 25 de ani de existență a produselor sale pe piața din România, Hochland se reinventează și lansează o campanie de comunicare de brand prin care își redefinește universul și ilustrează o nouă stare de spirit.   Pe parcursul acestor ani, Hochland a devenit cea mai cunoscută și mai cumpărată...