Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cu ajutorul FDC, presa franceză laudă activitatea Doly-Com și a sectorului românesc de carne

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 12 iunie, 2013

În plin scandal al cărnii de cal, redacția revistei Fabrica de Carne a decis să colaboreze cu jurnaliști occidentali, pentru a veni în sprijinul sectorului de carne din România.

Astfel, în cursul lunii martie, revista noastră a primit vizita unui grup de ziariști ai uneia dintre cele mai mari publicații de specialitate din Franța, Process Alimentaire. Unul dintre demersurile acestora s-a concretizat prin apariția în publicația mai sus amintită a unui amplu reportaj realizat la Doly-Com, materialul purtând titlul ”Roumanie: la filiere viande repond a la suspicion”, semnat de Anne-Katell Mousset.

F2Trebuie să subliniem faptul că, în totalitatea sa, articolul a fost cu totul favorabil, ba chiar, laudativ, la adresa companiei din Moldova de Sus. Din mateerial nu lipsesc opiniile domnului Iulian Căzăcuț, proprietarul companiei, dar, mai ales, nu lipsesc probele care demonstrează fără niciun dubiu nevinovăția Doly-Com, în scandalul acestei primăveri, precum și cele care atestă corectitudinea funcționării întregului flux tehnologic, înalta calitate a dotării cu echipamente și utilaje, în general, de ultimă oră, precum și deplina respectare a normelor sanitar-veterinare.

Dossierviande-Roumanie_Page_1Din articol nu lipsesc referirile la sectorul românesc de carne, în ansamblul său, cel intervievat fiind Mihai Vișan, Directorul executiv de atunci al ARC. Bogat ilustrat cu imagini realizate pe fluxul tehnologic al firmei Doly-Com, articolul (în fapt, o anchetă!), relevă atât calitățile de ansamblu ale fermierilor și procesatorilor români de carne, oportunitățile colaborării cu firmele românești, dar și gradul în care aceștia au fost afectați de scandalul cărnii de cal în care au fost implicați fără voia lor.

În final, redacția Process Alimentaire nu omite să mulțumească revistei Fabrica de Carne pentru colaborare și pentru ajutorul acordat, atât în derularea vizitei în sine, cât, mai ales, în furnizarea de informații corecte care au avut darul de a pune în adevărata lumină sectorul românesc al cărnii.

Logându-vă, puteți citi acest articol în original, urmând indicațiile de aici: http://www.processalimentaire.com/Sommaires/Sommaire-d-avril-2013-n-1302-23050

Dossierviande-Roumanie_Page_2Dossierviande-Roumanie_Page_3Dossierviande-Roumanie_Page_4

 

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...