Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cu Mozart, porcii sunt mai fericiți, carnea e mai gustoasă

Autor: Maria Demetriadluni, 6 iulie, 2015

Un nou studiu al Universităţii de Agricultură din Cracovia a relevat că atunci când porcilor le este pusă muzică apar schimbări în comportamentului lor. De asemenea, animalele par că preferă muzica lui Mozart, înaintea  hard rock-ului.

 

Cercetatorii de la Universitatea din Cracovia au făcut un experiment, în care au pus muzică de două ori pe zi, timp de cincisprezece minute. Treizeci de de porci au trebuit să asculte Mozart, în timp ce unui alt grup de treizeci de de porci le-au fost pusă trupa germană de hardrock Scorpions.

 

După primele cinci luni de cercetări, s-a dovedit că porcii care au ascultat Mozart au crescut mai mult în greutate decât cei care au ascultat hard rock. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că, atunci când ascultă muzica, fie că este vorba de muzică clasică sau hard rock, porcii tind să fie mai jucauşi decât în mod obişnuit. Potrivit cercetătorilor aceest lucru sugerează că se distrează, iar bunăstarea lor se îmbunătăţeşte.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...