Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cu sare si piper

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Aduse pentru prima data din Orient, cu sute de ani in urma, câteva boabe de condimente ii costau pe amatorii de lucruri noi multi bani de aur. Pretioasele mirodenii erau si prilej de lauda la ospete, confirmând bunastarea si gusturile alese ale gazdei.

Astazi prepararea hranei se face, de cele mai multe ori, industrial, insa folosirea condimentelor si aromelor este, in continuare, o parte importanta a procesului de productie. De aceea am dedicat numarul de sfârsit de vara al revistei Fabrica de Carne condimentelor si aromelor folosite in aceasta industrie, a carnii.
Cu sare si piper
Am remarcat ca, intocmai ca pionierii din secolele trecute, importatorii români de mirodenii si arome de tot felul isi pastreaza cu strajnicie secretele, insa, am reusit sa convingem manageriatul Kuk România sa-si prezinte produsele din portofoliul firmei adresate industriei carnii.

Off Topic, trebuie sa mentionez ca, incepând cu numarul acesta, Fabrica de Carne s-a imbunatatit cu o rubrica noua, „Ferma”, care isi propune sa adune informatii folositoare fermierului român, cu speranta ca industria româneasca a carnii va folosi din ce in ce mai putina materie prima din import. Materialul „Alegerea furajului, proces complex, care trebuie sa respecte tendintele pietei” subliniaza importanta hranei animalelor pentru obtinerea de carne de calitate la preturi competitive.

Dupa procesarea carnii si aromarea acesteia, ambalarea reprezinta urmatoarea etapa importanta. In materialul “Alegerea membranei, o chestiune mai putin dificila, in cunostinta de cauza”, va prezentam avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de membrane folosite in industria carnii. Din analiza facuta de noi, reiese ca, in acest caz, trendul catre orice este natural nu se aplica, deoarece matele traditionale au o incarcatura microbiologica ce scade termenul de valabilitate al produsului finit si inregistreaza pierderi mai mari in procesul de productie decât cele artificiale. De aceea, multi procesatori de carne se indreapta spre membrana artificiala comestibila, cea colagenica.

Pentru a ne mentine in tematica acestui numar, la rubrica „Meridiane culinare”, am ales sa vorbim despre cea mai condimentata bucatarie din zona, cea ungureasca. Corespondentul nostru gurmand, Elena Mihoc, a savurat-o si i-a aflat o parte dintre secrete. Va invitam sa le descoperiti; stingeti cu vin de Tokai si Palinka.

Asadar, la inceput de toamna, când gospodinele se aprovizioneaza cu legume si condimente de tot felul pentru conserve si muraturi, va propunem si noi un numar al revistei Fabrica de Carne „cu sare si piper”. Pofta buna!

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...