Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cu sare si piper

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Aduse pentru prima data din Orient, cu sute de ani in urma, câteva boabe de condimente ii costau pe amatorii de lucruri noi multi bani de aur. Pretioasele mirodenii erau si prilej de lauda la ospete, confirmând bunastarea si gusturile alese ale gazdei.

Astazi prepararea hranei se face, de cele mai multe ori, industrial, insa folosirea condimentelor si aromelor este, in continuare, o parte importanta a procesului de productie. De aceea am dedicat numarul de sfârsit de vara al revistei Fabrica de Carne condimentelor si aromelor folosite in aceasta industrie, a carnii.
Cu sare si piper
Am remarcat ca, intocmai ca pionierii din secolele trecute, importatorii români de mirodenii si arome de tot felul isi pastreaza cu strajnicie secretele, insa, am reusit sa convingem manageriatul Kuk România sa-si prezinte produsele din portofoliul firmei adresate industriei carnii.

Off Topic, trebuie sa mentionez ca, incepând cu numarul acesta, Fabrica de Carne s-a imbunatatit cu o rubrica noua, „Ferma”, care isi propune sa adune informatii folositoare fermierului român, cu speranta ca industria româneasca a carnii va folosi din ce in ce mai putina materie prima din import. Materialul „Alegerea furajului, proces complex, care trebuie sa respecte tendintele pietei” subliniaza importanta hranei animalelor pentru obtinerea de carne de calitate la preturi competitive.

Dupa procesarea carnii si aromarea acesteia, ambalarea reprezinta urmatoarea etapa importanta. In materialul “Alegerea membranei, o chestiune mai putin dificila, in cunostinta de cauza”, va prezentam avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de membrane folosite in industria carnii. Din analiza facuta de noi, reiese ca, in acest caz, trendul catre orice este natural nu se aplica, deoarece matele traditionale au o incarcatura microbiologica ce scade termenul de valabilitate al produsului finit si inregistreaza pierderi mai mari in procesul de productie decât cele artificiale. De aceea, multi procesatori de carne se indreapta spre membrana artificiala comestibila, cea colagenica.

Pentru a ne mentine in tematica acestui numar, la rubrica „Meridiane culinare”, am ales sa vorbim despre cea mai condimentata bucatarie din zona, cea ungureasca. Corespondentul nostru gurmand, Elena Mihoc, a savurat-o si i-a aflat o parte dintre secrete. Va invitam sa le descoperiti; stingeti cu vin de Tokai si Palinka.

Asadar, la inceput de toamna, când gospodinele se aprovizioneaza cu legume si condimente de tot felul pentru conserve si muraturi, va propunem si noi un numar al revistei Fabrica de Carne „cu sare si piper”. Pofta buna!

La Bruxelles a început ”Balul” PAC 2021+
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 2 mai 2018

Ieri, la Bruxelles s-a dat startul elaborării bugetului Uniunii Europene care va fi alocat începând cu anul 2021. Mai bine spus, dacă ne gândim la culisele negocierilor de până acum, ar fi vorba de un adevărat bal, dar nu unul plin de veselie ci unul al dezastrului.   Foarte mulți au făcut referire la modificările determinate...

De ce? Uite, de-aia!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 12 aprilie 2018

Zilele acestea, iar s-a inflamat poporul că importăm produse alimentare în neștire, strigând din nou din adâncul rărunchilor că ne nenorocesc străinii. Cauze ale vremurilor de acum am mai amintit, dar vă propun o altă perspectivă care pare fără legătură cu tema dată, dar care, de fapt, e mult mai profundă și cu mult mai gravă...