Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Culita tarata si-a facut abator in neamt

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Omul de afaceri Culita Tarata, proprietarul TCE 3Brazi, a deschis un abator de bovine si ovine in judetul Neamt care are capacitatea de sacrificare de 400 de capete pe zi, anunta money.ro. Investitia realizata 100% din surse proprii a fost de 7,5 milioane de euro.

Alaturi de abator Tarata a mai construit si o fabrica de nutreturi combinate care a costat 4,5 milioane de euro. Avem doua linii de sacrificare. Una e pentru ovine si are o capacitate de 150 de capete la 8 ore iar alta e pentru bovine cu 50 de capete la 8 ore. In doua schimburi sacrificam 400 de animale pe zi, a spus, pentru Money.ro, agricultorul. Potrivit acestuia abatorul poate face sacrificari pentru mai multe ferme. Compania sa, TCE 3Brazi, detine si o ferma proprie, tot in Neamt, cu 30.000 de animale, ovine si bovine.

Culita Tarata are in constructie si mai multe silozuri dupa constructia carora se va putea lauda ca are un grup total integrat ce detine de la culturi de plante pana la produse procesate de origine animala. Agricultorul prevede un an 2011 foarte bun pentru agricultura. Conditiile pedo-climatice sunt excelente, deficitul de apa din sol a fost rezolvat, avem toate premisele sa fie un an foarte bun. Doar seceta prelungita sa n-avem arata Tarata.

Grupul TCE 3Brazi este cea mai mare companie romaneasca din agricultura. Exploateaza circa 70.000 de hectare de teren in Insula Mare a Brailei si judetul Neamt.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...