Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cum se descurca algerienii cu scumpirea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile algeriene au decis sa elimine de la plata taxelor (Taxa Vamala, Taxa pe Valoarea Adaugata) materiile prime si produsele finite destinate hranirii pasarilor din fermele de productie de carne si oua. Durata acestui regim de gratie ar fi de un an, informeaza World Poultry, citat de agrointel.ro.

Masura este destinata sprijinirii fermierilor afectati de cresterea preturilor la porumb si la soia pe pietele internationale dar si a protejarii populatiei confruntate cu scumpirea carnii de pasare. In Algeria, o tara musulmana cu tabu-uri alimentare foarte puternice, carnea de pasare este nelipsita de pe mesele oamenilor, boom-uri de consum inregistrandu-se inaintea marilor sarbatori islamice.

Guvernul a luat o serie de masuri pentru a proteja sectorul (n.r al productiei de carne de pasare) si anume, a eliminat de la plata taxelor vamale si a TVA porumbul si soia dar si alte nutreturi si preparate destinate hranirii pasarilor, pe perioada 1 septembrie 2012-1 august 2013 a declarat Rachid Benaissa, ministrul algerian al Agriculturii, citat de World Poultry.

Cu putin inainte de marea sarbatoare a Ramadanului, Algeria a importat mari cantitati de pui congelat in dorinta de reduce pretul carnii de pasare aflat in crestere pe piata locala. Masura nu a avut rezultatele scontate, scumpirile continuand pana la 400 de dinari (4 euro) per kilogram in iulie-august.

Prin noile masuri luate, autoritatile algeriene spera ca preturile carnii de pasare produse pe plan local sa nu creasca si mai mult.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...