Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cum se descurca algerienii cu scumpirea carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile algeriene au decis sa elimine de la plata taxelor (Taxa Vamala, Taxa pe Valoarea Adaugata) materiile prime si produsele finite destinate hranirii pasarilor din fermele de productie de carne si oua. Durata acestui regim de gratie ar fi de un an, informeaza World Poultry, citat de agrointel.ro.

Masura este destinata sprijinirii fermierilor afectati de cresterea preturilor la porumb si la soia pe pietele internationale dar si a protejarii populatiei confruntate cu scumpirea carnii de pasare. In Algeria, o tara musulmana cu tabu-uri alimentare foarte puternice, carnea de pasare este nelipsita de pe mesele oamenilor, boom-uri de consum inregistrandu-se inaintea marilor sarbatori islamice.

Guvernul a luat o serie de masuri pentru a proteja sectorul (n.r al productiei de carne de pasare) si anume, a eliminat de la plata taxelor vamale si a TVA porumbul si soia dar si alte nutreturi si preparate destinate hranirii pasarilor, pe perioada 1 septembrie 2012-1 august 2013 a declarat Rachid Benaissa, ministrul algerian al Agriculturii, citat de World Poultry.

Cu putin inainte de marea sarbatoare a Ramadanului, Algeria a importat mari cantitati de pui congelat in dorinta de reduce pretul carnii de pasare aflat in crestere pe piata locala. Masura nu a avut rezultatele scontate, scumpirile continuand pana la 400 de dinari (4 euro) per kilogram in iulie-august.

Prin noile masuri luate, autoritatile algeriene spera ca preturile carnii de pasare produse pe plan local sa nu creasca si mai mult.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...