Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cum va dezvolta Germania sectorul laptelui, până în 2030?

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 5 februarie, 2020

Reprezentanții industriei agricole germane au dezvoltat o strategie comună, care definește răspunsurile la provocările previzibile din industria produselor lactate.

 

Acest plan, „Strategia 2030 a industriei lactate din Germania” este un catalog de măsuri, care prezintă soluții pentru provocările actuale și viitoare pentru grupul țintă de producători de lapte, industria produselor lactate, precum și întregul lanț al industriei lactate și instituțiilor politice.

 

În spatele strategiei se află Asociația Fermierilor Germani, Asociația Germană Raiffeisen, Asociația Industriei Laptelui, Grupul de Interese Cooperative Lactate și Asociația Federală a Industriei Lactate Private.

 

Stabilirea standardului este de a ține cont de cerințele sociale, iar standardele de producție vor fi dezvoltate în continuare, creând în plus valoare adăugată pentru toate legăturile din lanțul de aprovizionare cu lapte.

 

În cazul relațiilor de ofertă, un transfer precoce de semnale de piață către producătorii de lapte ar trebui să permită o ajustare mai rapidă a cantității de lapte. Sistemele de gestionare a riscurilor la fluctuațiile prețurilor trebuie, de asemenea, să fie extinse în mod semnificativ de către jucătorii din industria produselor lactate.

 

Participanții spun că Strategia 2030 este semnalul de pornire pentru un proces comun și continuu. Toți jucătorii importanți din industria produselor lactate din Germania sunt invitați să contribuie în mod constructiv la punerea în aplicare. În plus, strategia și măsurile individuale trebuie verificate și reajustate la intervale regulate pe o platformă comună. O evaluare intermediară este planificată pentru 2025.

 

Lucrările tehnice s-au desfășurat în nouă grupuri de lucru diferite pe cele mai relevante subiecte din industria produselor lactate: promovarea vânzărilor / comunicarea industriei; setari standard; conturarea politicii agricole; structuri lactate și valoare adăugată; relația de furnizare / gestionarea volatilităților; digitalizării; politica de export / comerț; cercetare / predare / formare și sustenabilitate. Grupurile de lucru au implicat un număr de peste 100 de experți din asociații, cercetare și afaceri.

Comisia Europeană a suspendat importurile de carne de pasăre din Ucraina
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 ianuarie 2020

În urma focarului de gripă aviară confirmat în Ucraina, Comisia Europeană a anunțat că a suspendat importurile de carne de pasăre din acea țară.   Potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat al Ucrainei privind siguranța alimentelor și protecția consumatorilor, un raport operațional al Comisiei Europene a confirmat...

Forumul Global pentru Alimentație și Agricultura 2020
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale (Directorul general al...