Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În curând, un abator de 9,5 milioane de euro, la Iclod

Autor: Meat MIlkluni, 1 septembrie, 2014

Consiliul Judeţean Cluj a demarat un proiect de 42,2 mil. lei (aproximativ 9,5 mil. euro), finanţat în principal din fonduri proprii, pentru construcţia în localitatea Iclod, la 24 km de municipiul Cluj-Napoca, a unei unităţi de abatorizare, tranşare şi livrare carne.

Abatorul va avea o suprafaţă construită de peste 3.800 mp, iar proiectul va fi implementat într-o perioadă de doi ani. În noua unitate se vor sacrifica bovine, porcine şi ovine, capacitatea zilnică de procesare a abatorului fiind de aproximativ 100 de bovine, 260-300 de porcine, respectiv 500-800 de ovine. Secţia de tranşare carne va avea o capacitate de procesare de 10 tone de carne pe zi.

’’Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei în unitate de abatorizare, tranşare şi livrare carne au fost aprobaţi. Unitatea va fi construită în comuna Iclod, din fonduri alocate de către bugetul judeţului Cluj şi alte fonduri legal constituite cu această destinaţie, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni’’, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj. Principalii benficiari ai acestui abator vor fi crescătorii de animale, constituiţi în asociaţii. (Mai multe, pe www.zfcorporate.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...