Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curcan cu Salmonella, în Botoşani şi Bacău

Autor: Ilie Stoianmarți, 2 iulie, 2013

O cantitate de şase kilograme de carne de curcan infestată cu salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firmă din Prahova, a fost depistată de inspectorii sanitari veterinari în cadrul controalelor de rutină, în magazine din Botoşani şi Bacău.

Reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au declarat pentru MEDIAFAX că cele şase kilograme de carne cu salmonella, din care s-au recolatat probe şi care au fost reţinute, provin dintr-un lot de peste 300 de kilograme, produs la sfârşitul lunii noiembrie.

Probele au fost pozitive pentru Salmonella spp., urmând să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip al bacteriei este vorba. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om, au explicat reprezentanţii ANSVSA.

Analizele pentru tipizarea salmonella durează între şapte şi 10 zile, rezultatele fiind aşteptate săptămâna viitoare. (Mediafax)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...