Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Curcanii, neprofitabili in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seful celui mai cunoscut producator avicol, care furnizeaza curcani pe piata britanica, Bernard Matthews, s-a retras de la conducerea companiei pe care a fondat-o in 1950. Decizia a fost luata dupa ce producatorul a inregistrat pierderi pentru al doilea an consecutiv.

Pierderile inregistrate la nivelul anului 2008 se ridica la peste 4,9 milioane de euro. Comparativ cu rezultatele din 2007, cand gripa aviara a lovit efectivele de pasari ale producatorului britanic, afacerile au mers mai bine anul trecut, transmite Times.

In urma cu cinci ani, circa 21 de milioane de curcani erau comercializati pe piata britanica, numarul acestora scazand la aproape 15 milioane anul acesta. Valoarea vanzarilor de carne de curcan si a produselor preparate din aceasta se ridica, in Marea Britanie, la 139,5 milioane de euro la finele lui 2008.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...