Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curcanii, neprofitabili in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seful celui mai cunoscut producator avicol, care furnizeaza curcani pe piata britanica, Bernard Matthews, s-a retras de la conducerea companiei pe care a fondat-o in 1950. Decizia a fost luata dupa ce producatorul a inregistrat pierderi pentru al doilea an consecutiv.

Pierderile inregistrate la nivelul anului 2008 se ridica la peste 4,9 milioane de euro. Comparativ cu rezultatele din 2007, cand gripa aviara a lovit efectivele de pasari ale producatorului britanic, afacerile au mers mai bine anul trecut, transmite Times.

In urma cu cinci ani, circa 21 de milioane de curcani erau comercializati pe piata britanica, numarul acestora scazand la aproape 15 milioane anul acesta. Valoarea vanzarilor de carne de curcan si a produselor preparate din aceasta se ridica, in Marea Britanie, la 139,5 milioane de euro la finele lui 2008.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...