Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Curcanii, neprofitabili in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Seful celui mai cunoscut producator avicol, care furnizeaza curcani pe piata britanica, Bernard Matthews, s-a retras de la conducerea companiei pe care a fondat-o in 1950. Decizia a fost luata dupa ce producatorul a inregistrat pierderi pentru al doilea an consecutiv.

Pierderile inregistrate la nivelul anului 2008 se ridica la peste 4,9 milioane de euro. Comparativ cu rezultatele din 2007, cand gripa aviara a lovit efectivele de pasari ale producatorului britanic, afacerile au mers mai bine anul trecut, transmite Times.

In urma cu cinci ani, circa 21 de milioane de curcani erau comercializati pe piata britanica, numarul acestora scazand la aproape 15 milioane anul acesta. Valoarea vanzarilor de carne de curcan si a produselor preparate din aceasta se ridica, in Marea Britanie, la 139,5 milioane de euro la finele lui 2008.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...