Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cursuri de energie verde pentru fermieri

Autor: Meat MIlkluni, 2 iunie, 2014

A IV-a ediţie a Târgului Internaţional RoEnergy Bucureşti de la ROMAERO, din 11-13 iunie 2014, oferă cursuri gratuite pentru agricultorii interesaţi să afle detalii despre cum se poate produce energie electrică prin instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile construcţiilor dintr-o fermă.

Cursurile, de tip workshop (cu întrebari-răspunsuri pe teme practice), vor fi predate de către reprezentanţii Asociaţiei Române a Electricienilor (AREL), parteneri ai Târgului RoEnergy Bucureşti, organizat de R.E.S. Group.

Conform ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) legislaţia care reglementează producerea energiei electrice în instalaţiile mici (până la 1 MW, pentru solar şi hidroenergie, eolian, respectiv până la 2 MW pentru biomasa, biogaz, cogenerare), prevăzând subvenţii generoase pentru persoanele fizice, urmează să fie implementată în România în cursul acestui an.

Program:

11 iunie 2014
12.00: Structura de sprijin pentru sistemele fotovoltaice – Tipuri, Alegere, Montaj
14.00: Sisteme fotovoltaice pentru zone izolate – Alternative pentru electrificare
12 iunie 2014
14.00: Sisteme fotovoltaice la pensiuni şi hoteluri – Variante constructive, studii de caz
16.00: Sisteme de irigaţii eficente – Aportul total sau parţial de energie din surse regenerabile
13 iunie 2014
12.00: Sistemele fotovoltaice în industrie – între investiţie şi rentabilitate
14.00: Noutăţi europene acum şi în România

Cum puteţi participa?

Pentru a putea lua parte la Cursurile AREL Academy trebuie doar să vă prezentaţi într-una din zilele de 11,12,13 iunie 2014 la ROMAERO, B-dul Ficusului, 44, Băneasa, sector 1, locaţia de desfăşurare a Târgului RoEnergy Bucureşti 2014, standul AREL. Întrucât locurile sunt limitate, pentru a avea siguranţa unei participări, vă recomandăm să vă înscrieţi la registration@roenergy.eu.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...