Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curtea de conturi a ue considera ca romania a fost „ineficace” in 2008 la controlul subventiilor pentru agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene califica drept „ineficace”, in cazul Romaniei, procedurile si controalele administrative destinate asigurarii corectitudinii acordarii de subventii pentru agricultura de la bugetul comunitar in 2008 in cadrul sistemului de plati pe suprafata.

Raportul publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene arata ca autoritatile romane competente au primit cereri de plata a fondurilor europene depuse de o persoana fizica sau de o municipalitate pentru terenuri pe care alte entitati desfasoara in realitate activitati agricole. Totodata, agentiile locale de plati pentru agricultura au realizat 64.000 de corectii aduse cererilor de plata fara aplicarea de sanctiuni, iar 5.500 de fermieri au beneficiat de plati duble sau excedentare.

Romania a beneficiat anul trecut de 421 milioane euro de la bugetul UE in cadrul Sistemului de plati unice pe suprafata (SPUS), din bugetul total de 2,974 miliarde euro alocat acestui program, finantat din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...