Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curtea de conturi a ue considera ca romania a fost „ineficace” in 2008 la controlul subventiilor pentru agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene califica drept „ineficace”, in cazul Romaniei, procedurile si controalele administrative destinate asigurarii corectitudinii acordarii de subventii pentru agricultura de la bugetul comunitar in 2008 in cadrul sistemului de plati pe suprafata.

Raportul publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene arata ca autoritatile romane competente au primit cereri de plata a fondurilor europene depuse de o persoana fizica sau de o municipalitate pentru terenuri pe care alte entitati desfasoara in realitate activitati agricole. Totodata, agentiile locale de plati pentru agricultura au realizat 64.000 de corectii aduse cererilor de plata fara aplicarea de sanctiuni, iar 5.500 de fermieri au beneficiat de plati duble sau excedentare.

Romania a beneficiat anul trecut de 421 milioane euro de la bugetul UE in cadrul Sistemului de plati unice pe suprafata (SPUS), din bugetul total de 2,974 miliarde euro alocat acestui program, finantat din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...