Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Curtea de conturi a ue critica ce pentru modul de gestionare a controalelor privind importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene a criticat Comisia Europeana pentru modul sau de gestionare a controalelor veterinare la frontiere asupra importurilor de carne si de produse din carne, informeaza agentia spaniola de presa EFE, citata de Agerpres.

Acest organism a prezentat rezultatele unei evaluari privind modul in care Bruxelles a supervizat controlul in vami in ceea ce priveste alimentele pe baza de carne sosite din terte tari. Auditorii Curtii au vizitat punctele de frontiera si autoritatile din Spania, Franta, Olanda si Romania; in plus, au participat la inspectii ale Oficiului alimentar si veterinar al CE in Lituania, Marea Britanie si Grecia, adauga EFE.

Curtea a concluzionat ca exista intarzieri in aplicarea unor norme ale UE din 2004 in materie de 'igiena animala' si semnalat ca exista o reducere 'substantiala' a indicilor de control din cauza unor 'acorduri de echivalenta' pe care UE le semneaza cu tari terte cu care are relatii comerciale si a estimat ca aceasta reducere a vigilentei nu este justificata.

Din acest motiv, Curtea de Conturi a facut un ansamblu de recomandari Comisiei Europene pentru a mari eficienta controalelor veterinare in privinta importurilor de carne si de produse pe baza de carne, adauga sursa citata.

Studiu: Cele mai multe microîntreprinderi activează în comerț
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 septembrie 2019

(Comunicat) Instant Factoring, primul fintech românesc de micro-factoring online, publică un nou studiu despre evoluția microîntreprinderilor din România, companii cu o cifră de afaceri de până la 500.000 euro.   Potrivit studiului, microîntreprinderile din România își continuă traiectoria de creștere: la nivelul anului...

Piata Domenii din Bucuresti controlata de comisarii ANPC
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 septembrie 2019

(Comunicat) Comisari din cadrul CRPCR Bucuresti-Ilfov au efectuat un numar de 19 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in Piata Domenii, din Bucuresti.   Actiunile de control au vizat verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea: articolelor textile...