Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curtea de conturi a ue critica ce pentru modul de gestionare a controalelor privind importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene a criticat Comisia Europeana pentru modul sau de gestionare a controalelor veterinare la frontiere asupra importurilor de carne si de produse din carne, informeaza agentia spaniola de presa EFE, citata de Agerpres.

Acest organism a prezentat rezultatele unei evaluari privind modul in care Bruxelles a supervizat controlul in vami in ceea ce priveste alimentele pe baza de carne sosite din terte tari. Auditorii Curtii au vizitat punctele de frontiera si autoritatile din Spania, Franta, Olanda si Romania; in plus, au participat la inspectii ale Oficiului alimentar si veterinar al CE in Lituania, Marea Britanie si Grecia, adauga EFE.

Curtea a concluzionat ca exista intarzieri in aplicarea unor norme ale UE din 2004 in materie de 'igiena animala' si semnalat ca exista o reducere 'substantiala' a indicilor de control din cauza unor 'acorduri de echivalenta' pe care UE le semneaza cu tari terte cu care are relatii comerciale si a estimat ca aceasta reducere a vigilentei nu este justificata.

Din acest motiv, Curtea de Conturi a facut un ansamblu de recomandari Comisiei Europene pentru a mari eficienta controalelor veterinare in privinta importurilor de carne si de produse pe baza de carne, adauga sursa citata.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...