Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curtea de conturi a ue critica ce pentru modul de gestionare a controalelor privind importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene a criticat Comisia Europeana pentru modul sau de gestionare a controalelor veterinare la frontiere asupra importurilor de carne si de produse din carne, informeaza agentia spaniola de presa EFE, citata de Agerpres.

Acest organism a prezentat rezultatele unei evaluari privind modul in care Bruxelles a supervizat controlul in vami in ceea ce priveste alimentele pe baza de carne sosite din terte tari. Auditorii Curtii au vizitat punctele de frontiera si autoritatile din Spania, Franta, Olanda si Romania; in plus, au participat la inspectii ale Oficiului alimentar si veterinar al CE in Lituania, Marea Britanie si Grecia, adauga EFE.

Curtea a concluzionat ca exista intarzieri in aplicarea unor norme ale UE din 2004 in materie de 'igiena animala' si semnalat ca exista o reducere 'substantiala' a indicilor de control din cauza unor 'acorduri de echivalenta' pe care UE le semneaza cu tari terte cu care are relatii comerciale si a estimat ca aceasta reducere a vigilentei nu este justificata.

Din acest motiv, Curtea de Conturi a facut un ansamblu de recomandari Comisiei Europene pentru a mari eficienta controalelor veterinare in privinta importurilor de carne si de produse pe baza de carne, adauga sursa citata.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...