Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Curtea de conturi a ue critica ce pentru modul de gestionare a controalelor privind importurile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea de Conturi a Uniunii Europene a criticat Comisia Europeana pentru modul sau de gestionare a controalelor veterinare la frontiere asupra importurilor de carne si de produse din carne, informeaza agentia spaniola de presa EFE, citata de Agerpres.

Acest organism a prezentat rezultatele unei evaluari privind modul in care Bruxelles a supervizat controlul in vami in ceea ce priveste alimentele pe baza de carne sosite din terte tari. Auditorii Curtii au vizitat punctele de frontiera si autoritatile din Spania, Franta, Olanda si Romania; in plus, au participat la inspectii ale Oficiului alimentar si veterinar al CE in Lituania, Marea Britanie si Grecia, adauga EFE.

Curtea a concluzionat ca exista intarzieri in aplicarea unor norme ale UE din 2004 in materie de 'igiena animala' si semnalat ca exista o reducere 'substantiala' a indicilor de control din cauza unor 'acorduri de echivalenta' pe care UE le semneaza cu tari terte cu care are relatii comerciale si a estimat ca aceasta reducere a vigilentei nu este justificata.

Din acest motiv, Curtea de Conturi a facut un ansamblu de recomandari Comisiei Europene pentru a mari eficienta controalelor veterinare in privinta importurilor de carne si de produse pe baza de carne, adauga sursa citata.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...