Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian Cioloș mizează pe alimentele marcate ”Made in EU”

Autor: Meat MIlkvineri, 9 mai, 2014

Noua Politică Agricolă Comună este mai modernă, stimulând cererea de produse „Made in EU”, susţine comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş în publicaţia de bilanţ a Comisiei Europene.

Comisarul asigură, de asemenea, că bugetul dedicat noii PAC este împărţit mai echitabil, deşi mai mic în termeni reali, iar protecţia mediului este ameliorată, prin sprijinul acordat practicilor agricole sustenabile.
Publicaţia cu titlul „O Europă unită, deschisă şi mai puternică – Comisia Europeană publică bilanţul pe 2010-2014”, conţine o prezentare privind realizările din actualul bilanţ a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, precum şi câte trei exemple concrete din partea celor 27 de comisari europeni privind valoarea adăugată adusă de CE în portofoliul de care se ocupă. Broşura de 63 de pagini, care conţine şi numeroase fotografii care ilustrează activitatea membrilor Colegiului, a fost publicată joi şi poate fi consultată online pe site-ul Comisiei Europene.

Sub titlul „Noi perspective pentru Politica agricolă Comună” capitolul dedicat comisarului Cioloş din publicaţia CE, citata de Agroinfo, menţionează ca prim exemplu de valoare adăugată adusă de executivul UE realizarea unei PAC mai moderne, care se va traduce prin alimente bune pentru consumatori şi joburi bune pentru fermieri.

Publicaţia mai precizează că reforma PAC va ajuta agricultura europeană să fie competitivă şi bazată pe deciziile fermierilor decât pe alegeri birocratice, situaţie ilustrată de eliminarea cotelor la lapte şi la zahăr, asigurându-i în acelaşi timp instrumentele care să-i ajute pe fermieri să facă faţă crizelor de pe pieţe.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...