Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dacian Cioloș, noul Consilier special pentru Siguranță alimentară al C.E.

Autor: Maria Demetriadvineri, 3 iulie, 2015

Dacian Cioloș a fost numit Consilier special privind siguranţa alimentară internaţională în cadrul Comisiei Europene,  de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Potrivit reprezentanţei Ce în România, Dacian Cioloş nu va fi remunerat.

 

„Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populaţia mondială în creştere şi schimbările climatice ne reamintesc că siguranţa alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluţii. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul siguranţei alimentare şi consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă”, a declarat preşedintele Comisiei Europene.

 

Potrivit comunicatului reprezentanţei CE în România, remis agenției Agerpres, în calitate de consilier special al preşedintelui Juncker, Cioloş va colabora strâns cu diferiţi membri ai Comisiei Europene în ceea ce priveşte contribuția Uniunii Europene la soluţionarea acestei provocări globale. Cioloş nu va fi remunerat pentru activitatea depusă în noua sa calitate.

 

Dacian Cioloş a ocupat funcţia de comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2010-2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020. Acesta a ocupat funcția de ministru al Agriculturii în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008.

C.E.: Planul pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 februarie 2019

DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/300 A COMISIEI din 19 februarie 2019 de instituire a unui plan general pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale (Text cu relevanță pentru SEE)   COMISIA EUROPEANĂ, având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii...

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.   În cadrul acestor...