Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian ciolos, propus pentru postul de comisar european al romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, a fost nominalizat de Guvern drept candidat al Romaniei pentru postul de comisar European. Ciolos, de profesie inginer agronom, a fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada octombrie 2007-decembrie 2008, in Guvernul condus de Tariceanu.

Conform procedurii, Guvernul unui stat membru UE propune un candidat pentru postul de comisar europeam, iar portofoliul acestuia este stabilit de catre presedintele Comisiei Europene. Potrivit Mediafax, sansele Romaniei de a primi portofoliul Agriculturii in cadrul Comisiei Europene s-au redus mult in ultima perioada, dar negocierile continua.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca Romania va incerca sa obtina portofoliul Agriculturii in Comisia Europeana. Comisia Europeana, in actuala sa componenta, are mandat pana la 31 octombrie 2009. Membrii Comisiei sunt alesi o data la cinci ani.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...