Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian ciolos: romania trebuie sa incurajeze si fermele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania are nevoie de o strategie agricola pe termen lung, care sa tina seama de politicile europene si care sa incurajeze gospodariile si fermele mici, dar si capacitatea agricultorilor de a se organiza, a declarat comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, citat de portalul Agroazi.

Comisarul european a transmis un mesaj video la conferinta Prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene – orizont 2020, organizat de MAE si asociatia Europlus. Scopul conferintei a fost de a lansa o reflectie privind prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene in urmatorii zece ani. Agricultura Romaniei – a aratat Ciolos – este diversa si nu exista un model unic care sa se potriveasca in toate regiunile tarii.

Eu, unul, nu cred in modelul unic. Cred in agricultura competitiva, dar cred ca aceasta competitivitate poate sa fie asigurata si de o diversitate a structurilor de productie, in masura in care aceste stucturi de productie agricole sunt adaptate specificului local. Din acest punct de vedere, cred ca ideea aceasta a diversitatii structurilor de productie ar trebui sa se regaseasca si sa fie valorificata in aceasta strategie, a declarat Dacian Ciolos.

Potrivit comisarului european, competitivitatea economica a agriculturii nu este data numai de fermele mari. Cred ca si gospodariile, si fermele mici, intr-un anumit moment de productie, pot sa-si gaseasca locul pe piete. Ma gandesc la pietele locale, la pietele regionale, ma gandesc la produsele de inalta valoare adaugata, produsele de calitate, produsele traditionale, a precizat Dacian Ciolos.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...