Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dacian ciolos: romania trebuie sa incurajeze si fermele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania are nevoie de o strategie agricola pe termen lung, care sa tina seama de politicile europene si care sa incurajeze gospodariile si fermele mici, dar si capacitatea agricultorilor de a se organiza, a declarat comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, citat de portalul Agroazi.

Comisarul european a transmis un mesaj video la conferinta Prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene – orizont 2020, organizat de MAE si asociatia Europlus. Scopul conferintei a fost de a lansa o reflectie privind prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene in urmatorii zece ani. Agricultura Romaniei – a aratat Ciolos – este diversa si nu exista un model unic care sa se potriveasca in toate regiunile tarii.

Eu, unul, nu cred in modelul unic. Cred in agricultura competitiva, dar cred ca aceasta competitivitate poate sa fie asigurata si de o diversitate a structurilor de productie, in masura in care aceste stucturi de productie agricole sunt adaptate specificului local. Din acest punct de vedere, cred ca ideea aceasta a diversitatii structurilor de productie ar trebui sa se regaseasca si sa fie valorificata in aceasta strategie, a declarat Dacian Ciolos.

Potrivit comisarului european, competitivitatea economica a agriculturii nu este data numai de fermele mari. Cred ca si gospodariile, si fermele mici, intr-un anumit moment de productie, pot sa-si gaseasca locul pe piete. Ma gandesc la pietele locale, la pietele regionale, ma gandesc la produsele de inalta valoare adaugata, produsele de calitate, produsele traditionale, a precizat Dacian Ciolos.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...