Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian ciolos: romania trebuie sa incurajeze si fermele mici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania are nevoie de o strategie agricola pe termen lung, care sa tina seama de politicile europene si care sa incurajeze gospodariile si fermele mici, dar si capacitatea agricultorilor de a se organiza, a declarat comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, citat de portalul Agroazi.

Comisarul european a transmis un mesaj video la conferinta Prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene – orizont 2020, organizat de MAE si asociatia Europlus. Scopul conferintei a fost de a lansa o reflectie privind prioritatile Romaniei in cadrul Uniunii Europene in urmatorii zece ani. Agricultura Romaniei – a aratat Ciolos – este diversa si nu exista un model unic care sa se potriveasca in toate regiunile tarii.

Eu, unul, nu cred in modelul unic. Cred in agricultura competitiva, dar cred ca aceasta competitivitate poate sa fie asigurata si de o diversitate a structurilor de productie, in masura in care aceste stucturi de productie agricole sunt adaptate specificului local. Din acest punct de vedere, cred ca ideea aceasta a diversitatii structurilor de productie ar trebui sa se regaseasca si sa fie valorificata in aceasta strategie, a declarat Dacian Ciolos.

Potrivit comisarului european, competitivitatea economica a agriculturii nu este data numai de fermele mari. Cred ca si gospodariile, si fermele mici, intr-un anumit moment de productie, pot sa-si gaseasca locul pe piete. Ma gandesc la pietele locale, la pietele regionale, ma gandesc la produsele de inalta valoare adaugata, produsele de calitate, produsele traditionale, a precizat Dacian Ciolos.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...