Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian ciolos: romania va unul dintre beneficiarii reechilibrarii platilor directe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va unul dintre dintre beneficiarii reechilibrarii platilor directe in perspectiva noii Politici Agricole Comune (PAC), a declarat, saptamana trecuta, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, la videoconferinta sustinuta cu ziaristii romani la sediul Reprezentatiei Comisiei Europene in Romania.

Acesta a mentionat ca, pe langa fermele comerciale, CE va propune instrumente mai simple si mai accesibile pentru fermele mici, mijlocii si familiale, atat din perspectiva subventiilor, cat si a platilor directe, pentru a le putea atrage pe piata. Comisia Europeana a prezentat comunicarea privind „Politica agricola comuna in perspectiva 2020 – cum raspundem provocarilor viitorului legate de alimentatie, resurse naturale si teritorii”, ce prevede ca scopul reformei este ca sectorul agricol european sa devina mai dinamic, competitiv si eficient in contributia sa la viziunea Strategiei Europa 2020 privind stimularea cresterii durabile, inteligente si favorabile incluziunii.

CE prevede mentinerea sistemului actual format din doi piloni – un prim pilon, ce cuprinde plati directe si masuri de piata si in cazul caruia normele sunt definite clar la nivelul UE, si un al doilea pilon, in care sunt incluse masuri de dezvoltare rurala multianuale si pentru care se stabileste un cadru de optiuni la nivelul UE, dar deciziile finale privind schemele sunt adoptate de statele membre si de regiuni, in cadrul unei gestiuni comune.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...