Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dacian ciolos: romania va unul dintre beneficiarii reechilibrarii platilor directe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va unul dintre dintre beneficiarii reechilibrarii platilor directe in perspectiva noii Politici Agricole Comune (PAC), a declarat, saptamana trecuta, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, la videoconferinta sustinuta cu ziaristii romani la sediul Reprezentatiei Comisiei Europene in Romania.

Acesta a mentionat ca, pe langa fermele comerciale, CE va propune instrumente mai simple si mai accesibile pentru fermele mici, mijlocii si familiale, atat din perspectiva subventiilor, cat si a platilor directe, pentru a le putea atrage pe piata. Comisia Europeana a prezentat comunicarea privind „Politica agricola comuna in perspectiva 2020 – cum raspundem provocarilor viitorului legate de alimentatie, resurse naturale si teritorii”, ce prevede ca scopul reformei este ca sectorul agricol european sa devina mai dinamic, competitiv si eficient in contributia sa la viziunea Strategiei Europa 2020 privind stimularea cresterii durabile, inteligente si favorabile incluziunii.

CE prevede mentinerea sistemului actual format din doi piloni – un prim pilon, ce cuprinde plati directe si masuri de piata si in cazul caruia normele sunt definite clar la nivelul UE, si un al doilea pilon, in care sunt incluse masuri de dezvoltare rurala multianuale si pentru care se stabileste un cadru de optiuni la nivelul UE, dar deciziile finale privind schemele sunt adoptate de statele membre si de regiuni, in cadrul unei gestiuni comune.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...