Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dacian ciolos spune ca nu exista o criza alimentara in europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In prezent, nu se pune problema unei crize alimentare in Uniunea Europeana, considera Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

„La nivel european nu stam atat de prost cu stocurile si nu se pune problema unei crize alimentare in UE din cauza lipsei aprovizionarii pietelor. Stocurile se vand, se reconstituie prin cumparare, dar UE are un potential de productie reala. Lucrurile nu stau foarte prost si nu avem motive de ingrijorare. Vom vedea cum va fi si recolta pe care o asteptam in acest an”, a declarat, Dacian Ciolos.

„Eu nu vreau sa dau sfaturi, dar am mai spus ca punctul de plecare este sa ai orientare pe mai multi ani de zile, respectiv ce vrei sa faci, in care sectoare si regiuni, utilizand anumite tipuri de resurse. Este o conditie necesara, dar poate nu suficienta, dar este un punct de plecare si abia apoi poti explica concret cum vrei sa hranesti 30-40-50 de milioane de oameni. Potential au o gramada de tari din Africa, dar acesta trebuie valorificat. Sa stii cum sa valorifici resursele din tara, folosind fonduri europene, sa cunosti perspectivele pietei comune, dar si cele mondiale. Acestea sunt intrebari la care Romania trebuie sa raspunda, nu comisarul pe agricultura. Eu raspund prin PAC, de care beneficiaza si Romania, dar modul cum o face depinde de autoritatile de aici, si nu numai de ministru, ci si de modul cum se organizeaza agricultorii”, a explicat comisarul european, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare tendinta la nivel european este ca preturile la alimente sa ramana ridicate datorita volatilitatii mari a acestora.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...