Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dacian Cioloş va vizita proiecte finanțate prin FEADR

Autor: Ilie Stoianvineri, 30 august, 2013

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România, în județul Alba, în perioada 30 – 31 august 2013.

Înaltul oficial european va participa la dezbaterea „Identități locale – identitate europeană”, organizată în cadrul festivalului „Dilema Veche” (sâmbătă, 31 august, începând cu orele 17:00 la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, aula A9).

Vineri, 30 august, Comisarul Cioloș se va întâlni cu președintele Consiliului Județean Alba, Ionel Dumitrel, și cu primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Totodată, în cele două zile, Comisarul Cioloș va vizita proiecte care au beneficiat de finanțare FEADR în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală în comunele Ciugud și Șugag și va participa la o dezbatere privind implementarea axei „LEADER 2007 – 2013” și programul de dezvoltare rurală în perioada 2014 – 2020, cu reprezentanții a 23 de Grupuri de Acțiune Locală. (ec.europa.eu)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...