Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dadr timis propune ca terenurile agricole nelucrate sa fie cultivate de stat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statul ar putea lucra terenurile necultivate ale proprietarilor, in sistem de concesionare, arenda sau inchiriere, fara a se schimba destinatia de proprietate, daca Guvernul va aproba favorabil aceasta propunere venita din partea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Timis, a precizat directorul DADR Timis Tiberiu Lelescu.

Nu este vorba despre o nationalizare sau expropriere, despre luarea pamanturilor proprietarilor, ci despre o problema ce priveste lucrarea terenurilor ramase in parloaga de ani de zile, mai ales din zonele colinare si cele precolinare. In judetul Timis sunt peste 100.000 de hectare de terenuri agricole necultivate, iar in tara, circa trei milioane de hectare. Aceste pamanturi apartin unor proprietari in varsta, care nu le mai pot lucra si care nu au bani sa-si cumpere utilajele necesare, a declarat Lelescu, potrivit Agerpres.

Directorul DADR Timis a subliniat faptul ca Romania este singura tara din Europa care nu-si cultiva intreaga suprafata arabila, iar productia agricola de la noi a fost scazuta, anul trecut, fata de necesarul de consum. Lelescu a mentionat faptul ca propunerea a venit din partea proprietarilor de terenuri funciare care nu le mai pot lucra singuri.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...