Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dadr timis propune ca terenurile agricole nelucrate sa fie cultivate de stat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statul ar putea lucra terenurile necultivate ale proprietarilor, in sistem de concesionare, arenda sau inchiriere, fara a se schimba destinatia de proprietate, daca Guvernul va aproba favorabil aceasta propunere venita din partea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Timis, a precizat directorul DADR Timis Tiberiu Lelescu.

Nu este vorba despre o nationalizare sau expropriere, despre luarea pamanturilor proprietarilor, ci despre o problema ce priveste lucrarea terenurilor ramase in parloaga de ani de zile, mai ales din zonele colinare si cele precolinare. In judetul Timis sunt peste 100.000 de hectare de terenuri agricole necultivate, iar in tara, circa trei milioane de hectare. Aceste pamanturi apartin unor proprietari in varsta, care nu le mai pot lucra si care nu au bani sa-si cumpere utilajele necesare, a declarat Lelescu, potrivit Agerpres.

Directorul DADR Timis a subliniat faptul ca Romania este singura tara din Europa care nu-si cultiva intreaga suprafata arabila, iar productia agricola de la noi a fost scazuta, anul trecut, fata de necesarul de consum. Lelescu a mentionat faptul ca propunerea a venit din partea proprietarilor de terenuri funciare care nu le mai pot lucra singuri.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...