Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dadr timis propune ca terenurile agricole nelucrate sa fie cultivate de stat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statul ar putea lucra terenurile necultivate ale proprietarilor, in sistem de concesionare, arenda sau inchiriere, fara a se schimba destinatia de proprietate, daca Guvernul va aproba favorabil aceasta propunere venita din partea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Timis, a precizat directorul DADR Timis Tiberiu Lelescu.

Nu este vorba despre o nationalizare sau expropriere, despre luarea pamanturilor proprietarilor, ci despre o problema ce priveste lucrarea terenurilor ramase in parloaga de ani de zile, mai ales din zonele colinare si cele precolinare. In judetul Timis sunt peste 100.000 de hectare de terenuri agricole necultivate, iar in tara, circa trei milioane de hectare. Aceste pamanturi apartin unor proprietari in varsta, care nu le mai pot lucra si care nu au bani sa-si cumpere utilajele necesare, a declarat Lelescu, potrivit Agerpres.

Directorul DADR Timis a subliniat faptul ca Romania este singura tara din Europa care nu-si cultiva intreaga suprafata arabila, iar productia agricola de la noi a fost scazuta, anul trecut, fata de necesarul de consum. Lelescu a mentionat faptul ca propunerea a venit din partea proprietarilor de terenuri funciare care nu le mai pot lucra singuri.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...