Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dadr timis propune ca terenurile agricole nelucrate sa fie cultivate de stat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statul ar putea lucra terenurile necultivate ale proprietarilor, in sistem de concesionare, arenda sau inchiriere, fara a se schimba destinatia de proprietate, daca Guvernul va aproba favorabil aceasta propunere venita din partea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Timis, a precizat directorul DADR Timis Tiberiu Lelescu.

Nu este vorba despre o nationalizare sau expropriere, despre luarea pamanturilor proprietarilor, ci despre o problema ce priveste lucrarea terenurilor ramase in parloaga de ani de zile, mai ales din zonele colinare si cele precolinare. In judetul Timis sunt peste 100.000 de hectare de terenuri agricole necultivate, iar in tara, circa trei milioane de hectare. Aceste pamanturi apartin unor proprietari in varsta, care nu le mai pot lucra si care nu au bani sa-si cumpere utilajele necesare, a declarat Lelescu, potrivit Agerpres.

Directorul DADR Timis a subliniat faptul ca Romania este singura tara din Europa care nu-si cultiva intreaga suprafata arabila, iar productia agricola de la noi a fost scazuta, anul trecut, fata de necesarul de consum. Lelescu a mentionat faptul ca propunerea a venit din partea proprietarilor de terenuri funciare care nu le mai pot lucra singuri.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...