Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Daily business: „banca centrala europeana este ingrijorata de cresterea preturilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Banca Centrala Europeana (BCE) este ingrijorata de cresterea preturilor materiilor prime alimentare, care contribuie la majorarea inflatiei, si de capacitatea industriei agricole de a raspunde cererii mondiale, se arata intr-un raport lunar al institutiei financiare internationale. „Preturile materiilor prime alimentare au crescut semnificativ in 2010”, subliniaza BCE. Pretul graului a urcat cu 91% de la inceputul anului trecut si pana la sfarsitul acestuia, datorita, printre altele, conditiilor meteorologice nefavorabile agriculturii si masurilor protectioniste, remarca institutia. Cotatiile porumbului au avansat cu 57%, din cauza reducerii productiei si a cererii sustinute din China. Preturile la soia si zahar au crescut cu 33%, respectiv 32% anul trecut, relateaza Mediafax.

Avansul cererii in economiile emergente sustine cresterea preturilor, mentioneaza BCE. In aceste regiuni veniturile gospodariilor avanseaza, iar alimentatia se schimba in favoarea produselor din carne, lapte si peste. Alt factor care influenteaza evolutia preturilor materiilor prime agricole este utilizarea zaharului si graului pentru producerea biocombustibililor.

In fata acestor situatii, raspunsul producatorilor este lent, considera banca. Institutia atribuie aceasta situatie stagnarii tehnologiei agricole in ultimii 20 de ani. BCE estimeaza ca presiunile inflationiste vor ramane puternice pe termen lung, din cauza cererii mondiale solide si a incertitudinilor care planeaza asupra capacitatii de productie.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...