Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daily Mail confirmă corectitudinea firmelor românești care au exportat carne de cal

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 13 februarie, 2013

Jurnaliştii de la Daily Mail au făcut un reportaj în România, la unul dintre abatoarele acuzate că ar fi vândut carne de cal sub eticheta celei de vită. Aceștia au publicat ieri un articol care confirmă punct cu punct deplina legalitate în care activează și exportă firmele românești ale căror nume au fost vehiculate în scandalul internațional al cărnii de cal.

”Un abator nefericit dintr-un colţ al României” a fost identificat drept sursă primară a cărnii de cal care a provocat scandal după ce a ajuns în magazinele britanice sub altă etichetă, informează Evenimentul zilei.

Jurnaliştii de la Daily Mail scriu că locurile de sacrificare a animalelor domină mica localitate Roma din Botoşani, situată în nord-estul ţării şi nu este un secret că aici sunt măcelărite sute, poate mii de animale, în fiecare an. Ziariștii englezi au constatat că în România este tranșată și etichetată corect carnea de cal.

Autorităţile româneşti au stabilit că abatorul de la Doly-Com este una dintre cele două surse de provenienţă a cărnii de cal care, la un moment dat, pe parcursul lanţului tehnologic, a ajuns să fie vândută fraudulos sub eticheta cărnii de vită. Cealaltă firmă este Carm-Oplimp din Braşov.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...