Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dana Tănase: Nu avem efective pentru a susține exportul de porci

Autor: Maria Demetriadjoi, 29 septembrie, 2016

(Agerpres) ”Măsura prin care România va putea relua exportul de porci vii în Uniunea Europeană (UE) este una foarte bună, însă mă întreb dacă avem efectivele necesare pentru a asigura şi cererea pentru piaţa internă”, a susţinut, ieri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, într-o conferinţă de specialitate.
Domnia sa a explicat: „Este o măsură (reluarea exportului de porci vii în UE, n.r.) pe care o aşteptam de foarte mult timp şi care va face ca produsele preparate din carnea provenită de la porcii din România să existe pe mesele consumatorilor din Uniunea Europeană. Aici mă gândesc la cârnaţii proaspeţi, mult căutaţi de comunităţile româneşti din Italia, Spania, dar şi despre faimoşii mici.

 

Vizavi de exportul de porci vii, spun că măsura este foarte bună, însă stau şi mă întreb dacă avem efectivele ca să asigurăm şi necesarul de carne pentru piaţa internă. Ştim foarte bine că aducem foarte multă carne din statele membre. Spun, însă, că măsura este binevenită, o aşteptam de foarte mult timp. Poate că exportul de porci vii va fi rentabil pe alte relaţii, nu neapărat în spaţiul comunitar, şi mă gândesc la China, care şi-a exprimat intenţia în acest sens”, a adăugat doamna Dana Tănase.

Președintele ANPC, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Noul Presedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României, față de...

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...