Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dana Tănase: Nu avem efective pentru a susține exportul de porci

Autor: Maria Demetriadjoi, 29 septembrie, 2016

(Agerpres) ”Măsura prin care România va putea relua exportul de porci vii în Uniunea Europeană (UE) este una foarte bună, însă mă întreb dacă avem efectivele necesare pentru a asigura şi cererea pentru piaţa internă”, a susţinut, ieri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, într-o conferinţă de specialitate.
Domnia sa a explicat: „Este o măsură (reluarea exportului de porci vii în UE, n.r.) pe care o aşteptam de foarte mult timp şi care va face ca produsele preparate din carnea provenită de la porcii din România să existe pe mesele consumatorilor din Uniunea Europeană. Aici mă gândesc la cârnaţii proaspeţi, mult căutaţi de comunităţile româneşti din Italia, Spania, dar şi despre faimoşii mici.

 

Vizavi de exportul de porci vii, spun că măsura este foarte bună, însă stau şi mă întreb dacă avem efectivele ca să asigurăm şi necesarul de carne pentru piaţa internă. Ştim foarte bine că aducem foarte multă carne din statele membre. Spun, însă, că măsura este binevenită, o aşteptam de foarte mult timp. Poate că exportul de porci vii va fi rentabil pe alte relaţii, nu neapărat în spaţiul comunitar, şi mă gândesc la China, care şi-a exprimat intenţia în acest sens”, a adăugat doamna Dana Tănase.

Meat Milk 2019: Workshop-urile Carne și Lapte, momente de interes maxim
Autor: Meat MIlk  /   marți, 5 martie 2019

Ca în fiecare an, Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura lucrările acestei ediții în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va aduce în fața fermierilor și procesatorilor de carne și lapte cele mai noi informații științifice și tehnologice din domeniile vizate.   Și de...

Five Continents Group Răchiți a devenit Partener Silver al conferinței Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   marți, 5 martie 2019

Unul dintre cei mai importanți și prestigioși procesatori români de lapte, Five Continents Group Răchiți, din Botoșani, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk 2019, urmând ca, în zilele de 30 și 31 mai, când va avea loc evenimentul, să își expună ultimele produse lactate la standul pe care îl va...