Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dancold-Galați a ajuns la afaceri de un milion de euro

Autor: Ilie Stoianvineri, 31 iulie, 2015

Un milion de euro este cifra de afaceri la care a ajuns firma Dancold, în fapt, o fermă de găini ouătoare din Galați. Vinde în medie 36.000 de ouă pe zi. Proprietarul fermei se ocupă de ceva timp de instalații industriale, dar a avut ambiția să intre și în agricultură.

 

Proaspătul fermier, Mihai Ovidiu Damian, recunoaște că la început mai mult a pierdut decât a câștigat. Ferma a deschis-o cu ajutorul fondurilor europene accesate pe fostul PNDR 2007-2013 și a banilor obținuți din magneți industriali și reinvestiți în găini. Proiectul propus de Mihai Ovidiu Damian a primit o finanțare de 669.967 de euro.

 

Omul de afaceri a deschis firma Dancold SRL în 2010, iar un an mai târziu semna și contractul de finanțare pentru fermă. Contractul l-am semnat cu Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale în noiembrie 2011. Iar construcția halei în care urma să fie ferma a început în iulie 2012 și a durat doi ani, a declarat acesta pentru Agroinfo.

 

”Hala are o suprafață de  1.664 mp, pe care sunt instalate cuști de 4.800 cm², iar într-o cușcă sunt 6 găini. Suprafața pe care o are o găină la dispoziție este800 cm². Capacitatea fermei este de 38.400 de găini. Hala este prevăzută cu instalație de alimentare cu furaje care cuprinde un buncăr exterior din tablă, cu o capacitate de 15.000 kg, 25 de cărucioare de furajare și 25 de jgheaburi de evacuare. Hala mai este dotată cu instalație de adăpare, sistem de ventilare și de încălzire.

 

În iulie 2014, am terminat construcția, am instalat echipamente folosite în industrie, complet automate. Pot să spun că am fost norocoși. Nu bine am ajuns la finalul investiției că la poarta fermei s-a și prezentat primul transport cu păsări. Începutul a fost dificil. Pierderile erau mari și eram nevoit să susțin ferma cu banii pe care-i câștigam din instalațiile industriale”, povestește Mihai Ovidiu Damian.

 

Vinde 36.000 de ouă pe zi, iar prețul la poarta fermei este aproximativ 0,24 lei/buc. Fermierul spune că e o chestiunde destul de dificilă. După un an de creștere a păsărilor ne-am făcut o listă de investiții pentru a putea continua afacerea. Este un business greu din mai multe motive. Implică 24 de ore din 24, lucrezi cu cifre mari și adaosuri mici și te afectează orice fluctuație de preț la furaje.

 

”Profitul pe care l-am obținut, l-am reinvestit. Finanțarea din fonduri europene ne-a obligat la anumite investiții colaterale, cum ar fi împrejmuirea. Intenția noastră este să mai accesăm fonduri europene și din noul PNDR 2014-2020. Banii vrem să-i investim într-o fabrică de nutrețuri combinate și într-un utilaj de deszăpezire. Iarna e complicat să hrănești păsările când zăpada are un metru și jumătate”, a adăugat acesta.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...