Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danemarca: 12 decese în urma infectării cu bacteria listeria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 august, 2014

(Agerpres) Infectarea cu bacteria listeria în urma consumării alimentelor comercializate de un mic producător de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane în această țară în ultimele luni, a anunțat marți agenția daneză pentru siguranță alimentară, citată de AFP. De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis închiderea acestei societăți și retragerea produselor ei de pe piață.

Primul caz de listerioză a apărut în Danemarca în luna septembrie a anului trecut, de atunci fiind înregistrate încă 20 de cazuri, dintre care 15 numai din luna iunie, dar sursa infectării a fost confirmată abia luni. Este vorba de o mică societate producătoare de preparate din carne situată în localitatea Hedehusene, la circa 30 de kilometri de Copenhaga.

Bacteria a fost găsită într-un lot de tobă, produs care nu a mai fost comercializat din luna mai. Bacteria listeria poate supraviețui săptămâni la rând la temperaturi scăzute, frigiderele fiind mediul ei prielnic. Perioada de incubație poate dura și două luni după consumul unui aliment contaminat, iar simptomele cele mai frecvente sunt febra și durerile musculare.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...