Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danemarca: rose poultry este de vanzare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rose Poultry, cea mai mare companie avicola din Danemarca, avand vanzari nete de 1.573 miliarde coroane daneze anul trecut, dar si pierderi de 5 milioane de coroane daneze, este de vanzare. Cumparatorul este compania HKScan, ai carei oficiali au declarat ca obiectivul lor este de a finaliza tranzactia in cursul aceastei toamne dar inchiderea acordului va fi conditionata de aprobarea de catre autoritatile competente din domeniul concurentei.

HKScan este unul dintre principalii jucatori pe piata de carne de pasare atat in Finlanda cat si in Tarile Baltice si comercializeaza produse sub brandul Kariniemen in Finlanda si Tallegg in Estonia. Dupa incheierea tranzactiei, operatiunile HKScan pe piata de pasari se vor extinde pe pietele din Danemarca si Suedia , iar compania va deveni unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de pasari din nordul Europei.

Pretul de achizitie pentru actiunile la Rose Poultry este de maxim € 23.9 milioane sub rezerva anumitor mecanisme de ajustare a preturilor. Compania daneza va fi achizitionata cu o plata in numerar de maxim € 15.9 milioane si o emisiune de actiuni. Rose Poultry produce anual peste 130 milioane de kilograme de carne de pasare avand are trei unitati de productie in Danemarca si aproximativ 1.000 angajati.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...