Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danemarca și Polonia reclamă încălcarea restricțiilor comerciale de către Ucraina pentru carnea de pasăre

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 iulie, 2018

Peter Vesseur, secretarul general al Asociației Olandeze de procesare a cărnii de pasăre și Łukasz Dominiak, directorul general al Consiliului Național Avicol din Polonia, au exprimat îngrijorarea că firma ucrainiană MHP, cel mai mare producător de carne de păsări din acea țară, a găsit o modalitate de a ocoli restricțiile UE privind importurile, în condițiile acordului comercial.

 

Citând cei doi oficiali ai industriei europene de păsări, cotidianul polonez Politika a susținut că MHP a cumpărat instalații de prelucrare a cărnii de pasăre în Europa pentru a furniza pe piața Uniunii Europene piept de pui cu oase, din Ucraina, care este scutit de taxe, după care îl procesează și în vinde în spațiul UE drept carne de pui dezosată.

 

În acest fel, MHP a reușit să majoreze exporturile de carne de pui către UE, ocolind plătirea unor taxe vamale. Folosind acest artificiu, ucrainienii au plătit mai puțin taxe decât dacă ar fi exportat piept de pui dezosat, prelucrat în unitățile sale Ucraina, se susține într-un raport publicat de același cotidian.

 

Răspunzând acuzațiilor, Anastasia Sobotyuk, purtător de cuvânt al companiei ucrainiene, a declarat: „MHP este un important furnizor de carne de pui către UE, împreună cu alte companii certificate din Ucraina”, a comentat Sobotyuk. „Credem că această chestiune intră în totalitate în negocierile dintre reprezentanții [autorităților de reglementare] din Ucraina și UE și nu afectează competența oricărei companii din Ucraina”, a adăugat ea.

 

Producătorul de carne de pasăre din Ucraina și-a deschis prima fabrică de procesare europeană în Olanda în 2016, în timp ce a doua, în Slovacia, a început să funcționeze în 2017. MHP a achiziționat o a treia afacere în Europa prin cumpărarea firmei poloneze Exdrob.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...