Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danemarca și Polonia reclamă încălcarea restricțiilor comerciale de către Ucraina pentru carnea de pasăre

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 iulie, 2018

Peter Vesseur, secretarul general al Asociației Olandeze de procesare a cărnii de pasăre și Łukasz Dominiak, directorul general al Consiliului Național Avicol din Polonia, au exprimat îngrijorarea că firma ucrainiană MHP, cel mai mare producător de carne de păsări din acea țară, a găsit o modalitate de a ocoli restricțiile UE privind importurile, în condițiile acordului comercial.

 

Citând cei doi oficiali ai industriei europene de păsări, cotidianul polonez Politika a susținut că MHP a cumpărat instalații de prelucrare a cărnii de pasăre în Europa pentru a furniza pe piața Uniunii Europene piept de pui cu oase, din Ucraina, care este scutit de taxe, după care îl procesează și în vinde în spațiul UE drept carne de pui dezosată.

 

În acest fel, MHP a reușit să majoreze exporturile de carne de pui către UE, ocolind plătirea unor taxe vamale. Folosind acest artificiu, ucrainienii au plătit mai puțin taxe decât dacă ar fi exportat piept de pui dezosat, prelucrat în unitățile sale Ucraina, se susține într-un raport publicat de același cotidian.

 

Răspunzând acuzațiilor, Anastasia Sobotyuk, purtător de cuvânt al companiei ucrainiene, a declarat: „MHP este un important furnizor de carne de pui către UE, împreună cu alte companii certificate din Ucraina”, a comentat Sobotyuk. „Credem că această chestiune intră în totalitate în negocierile dintre reprezentanții [autorităților de reglementare] din Ucraina și UE și nu afectează competența oricărei companii din Ucraina”, a adăugat ea.

 

Producătorul de carne de pasăre din Ucraina și-a deschis prima fabrică de procesare europeană în Olanda în 2016, în timp ce a doua, în Slovacia, a început să funcționeze în 2017. MHP a achiziționat o a treia afacere în Europa prin cumpărarea firmei poloneze Exdrob.

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...

Smithfield Foods își extinde operațiunile în Polonia
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 iulie 2018

Smithfield Foods intenționează să valorifice cererea de carne de pasăre din Marea Britanie investind într-o companie de profil cu sediul în Morliny, Polonia.   Această mișcare este menită să sporească atenția Smithfield Foods asupra cărnii albe prelucrate, sectorul oferind o oportunitate de creștere a afacerilor. Compania...