Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Daniel Constantin: China ocupă un loc prioritar pentru agroindustria României

Autor: Meat MIlkjoi, 30 octombrie, 2014

Republica Populară Chineză ocupă un loc prioritar în politica României de dezvoltare a relaţiilor cu ţările din Asia, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Forumului 16+1 – ‘China şi statele din Europa Centrală şi de Est’.

 

‘Republica Populară Chineză ocupă, în politica României, un loc prioritar în dezvoltarea relaţiilor cu ţările din Asia. Şi în plan comercial, în zona asiatică, ocupă locul 1 atât la export cât şi la importul de produse din agricultură. După cum am remarcat în ultima perioadă, România a devenit din ce în ce mai vizibilă pe piaţa chineză, iar companiile din această ţară sunt interesate să investească în principal în sectorul agricol din ţara noastră atât datorită avantajului din punct de vedere al afacerilor cât şi statutului de ţară membră a Uniunii Europene’, a spus Constantin.

 

Acesta a precizat că modelul european de agricultură se bazează pe un sector competitiv, orientat către piaţă, dar care îndeplineşte în acelaşi timp şi alte funcţii publice, cum ar fi ‘protejarea mediului înconjurător, protejarea şi promovarea tradiţiilor şi asigurarea unor condiţii de viaţă mai bune pentru locuitorii din spaţiul rural’.

 

Subiectele dezbătute în cadrul Forumului 16+1 – ‘China şi statele din Europa Centrală şi de Est’, care se desfăşoară pentru prima dată în afara Chinei, vizează securitatea alimentară, schimbările climatice şi implementarea unei dezvoltări rurale sustenabile.

 

‘Suntem onoraţi că este pentru prima dată când acest forum ‘China şi statele din Europa Centrală şi de Est’ se organizează într-o ţară europeană. Forumul de azi (miercuri – n.r.) va fi urmat şi de mai multe întâlniri ale oamenilor de afaceri, în cadrul unor sesiuni tematice din domeniul industriei alimentare, zootehniei, sectorului vegetal, agriculturii ecologice şi tehnicii agricole. Sper să fie un schimb fructuos de informaţii între specialiştii din agricultură şi experţii din cercetare agricolă, între reprezentanţi ai autorităţilor şi posibili investitori în acest domeniu, importanţi atât pentru China cât şi pentru ţările din regiune. Ne dorim ca împreună cu partenerii din China şi din Europa Centrală şi de Est să finalizăm relaţiile de colaborare în domeniul agriculturii şi să oferim sprijin şi soluţii pentru crearea unui mediu favorabil proiectelor şi programelor pe care dorim să le realizăm’, a adăugat şeful MADR.

 

România găzduiește, în cadrului târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA 2014, cea de-a IX -a ediţie a Forumului 16+1 – ‘China şi statele din Europa Centrală şi de Est’, fiind pentru prima dată când acest eveniment se desfăşoară în afara Chinei.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...