Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Daniel Constantin dă asigurări că nu există carne de cal în mici

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 20 martie, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat marţi că nu există probleme în privinţa cărnii de mici, care nu conţine carne de cal.

El a declarat, la sediul central al Uniunii Social Liberale, că a văzut o declaraţie în acest sens a unui director de la Prahova, care a fost deja schimbat din funcţie de preşedintele interimar al ANSVSA şi a menţionat că încă nu are rezultate noi, informaţiile fiind deocamdată aceleaşi cu cele de zilele trecute.


„A fost o declaraţie a unui director de la Prahova, care înţeleg că a fost deja schimbat din funcţie de preşedintele interimar al ANSVSA. Încă nu avem rezultatele, informaţiile pe care vi le putem da sunt aceleaşi pe care le-am dat şi zilele trecute. Analizăm, în momentul de faţă nu avem proba confirmată că s-a găsit carne de cal în micii la care faceţi referire. Deci, nu sunt rezultatele finale, a fost o dezinformare”, a subliniat ministrul Constantin.

Potrivit acestuia, lucrurile vor intra în normal. „Am identificat şi vom prezenta joi în conferinţă de presă rezultatele pe care le avem în urma controlului făcut în colaborare cu Comisia Europeană, acele testări ADN, control care a început la data de 1 martie la mai multe produse, astfel încât să ne asigurăm că nu există acest fenomen de fraudă în România sau pe piaţa comunitară. Vom prezenta joi toate rezultatele”, a precizat Daniel Constantin. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...