Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Daniel Constantin rămâne ministru, iar MADR devine MAP

Autor: Maria Demetriadluni, 15 decembrie, 2014

În urma negocierilor privind formarea noului Guvern, Daniel Constantin rămâne ministru al Agriculturii, dar renunță la funcția de Vice-Premier, facilitând astfel obținerea unui nou portofoliu pentru Partidul Conservator pe care îl conduce în continuare.

Vestea nu are decât să bucure pe toată lumea, de vreme ce Daniel Constantin este recunoscut drept cel mai eficient ministru pe care la avut Agricultura, în ultimii 25 de ani, existând astfel posibilitatea continuării politicii de eficientizare a celui mai important sector al economiei românești, așa cum s-a dovedit a fi în ultimii doi ani.

Merită subliniat și faptul că Sorin Cîmpeanu, fostul Rector al USAMV, membru al PC, va deveni Ministru al Educației, poate, și ca recunoaștere a competenței acestuia.

Revenind la Agricultură, să amintim că activitatea ministerului va fi reorganizată, alipindu-se și fostul departament al pădurilor, care, în actualul mandat a fost la Ministerul Mediului. Ca atare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va numi Ministerul Agriculturii și Pădurilor. Urmează ca votul parlamentului să fie dat în ședința de azi. Dar, iată lista noului cabinet:

 

Victor Ponta (Prim Ministru)

Liviu Dragnea (Dezvoltare regională)

Gabriel Oprea (Interne)

Daniel Constantin (Agricultură)

Rovana Plumb (Muncă)

Nicolae Bănicioiu (Sănătate)

Mihai Tudose (Economie)

Darius Vâlcov (Finanţe)

Robert Cazanciuc (Justiţie)

Eugen Teodorovici (Fonduri europene)

Ioan Rus (Transporturi)

Ionuţ Vulpescu (Cultură)

Bogdan Aurescu (Externe)

Mircea Duşa (Apărare)

Gabriela Szabo (Sport şi Tineret)

Sorin Grindeanu (Comunicaţii)

Adrian Anghel (Diaspora)

Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul)

Sorin Cîmpeanu (Educaţie)

Andrei Gerea (Energie şi IMM)

Graţiela Gavrilescu (Mediu)

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...

Proprietarul SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 10 decembrie 2014

Proprietarul companiei SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA, se arată într-un comunicat transmis presei de instituția în cauză, confirmându-se astfel continuarea eforturilor de diminuare a corupției din sectorul de carne al României. Conform comunicatului oficial, Rami Ghaziri, asociat unic şi administrator al SC Agroli Group...