Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel constantin: scaderea tva la alimente poate diminua evaziunea fiscala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a reiterat ideea introducerii unei cote reduse de TVA la unele alimente, in ciuda faptului ca FMI si Banca Mondiala „nu recomanda” aceasta masura.

Am plecat in acest rationament de la urmatorul lucru: atunci cand aveam un TVA la paine de 19%, evaziunea fiscala era undeva in jur de 50%. Cand a crescut TVA-ul, evident ca nu imediat, dar in urmatoarele doua luni, evaziunea fiscala a crescut undeva in jur de 71%.

Calculele pe care eu le am la dispozitie in momentul de fata arata ca daca am merge pe un TVA scazut la produsele alimentare de baza, de exemplu, de 9%, am putea sa scoatem la suprafata si sa reducem evaziunea fiscala in jurul cifrei de 15 – 20%, a declarat Constantin.
In opinia acestuia, daca in termen de 4-6 luni se va vedea o imbunatatire a sistemului, va fi redusa TVA la toate produsele alimentare de baza.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...