Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel constantin: scaderea tva la alimente poate diminua evaziunea fiscala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a reiterat ideea introducerii unei cote reduse de TVA la unele alimente, in ciuda faptului ca FMI si Banca Mondiala „nu recomanda” aceasta masura.

Am plecat in acest rationament de la urmatorul lucru: atunci cand aveam un TVA la paine de 19%, evaziunea fiscala era undeva in jur de 50%. Cand a crescut TVA-ul, evident ca nu imediat, dar in urmatoarele doua luni, evaziunea fiscala a crescut undeva in jur de 71%.

Calculele pe care eu le am la dispozitie in momentul de fata arata ca daca am merge pe un TVA scazut la produsele alimentare de baza, de exemplu, de 9%, am putea sa scoatem la suprafata si sa reducem evaziunea fiscala in jurul cifrei de 15 – 20%, a declarat Constantin.
In opinia acestuia, daca in termen de 4-6 luni se va vedea o imbunatatire a sistemului, va fi redusa TVA la toate produsele alimentare de baza.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...