Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel constantin: scaderea tva la alimente poate diminua evaziunea fiscala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a reiterat ideea introducerii unei cote reduse de TVA la unele alimente, in ciuda faptului ca FMI si Banca Mondiala „nu recomanda” aceasta masura.

Am plecat in acest rationament de la urmatorul lucru: atunci cand aveam un TVA la paine de 19%, evaziunea fiscala era undeva in jur de 50%. Cand a crescut TVA-ul, evident ca nu imediat, dar in urmatoarele doua luni, evaziunea fiscala a crescut undeva in jur de 71%.

Calculele pe care eu le am la dispozitie in momentul de fata arata ca daca am merge pe un TVA scazut la produsele alimentare de baza, de exemplu, de 9%, am putea sa scoatem la suprafata si sa reducem evaziunea fiscala in jurul cifrei de 15 – 20%, a declarat Constantin.
In opinia acestuia, daca in termen de 4-6 luni se va vedea o imbunatatire a sistemului, va fi redusa TVA la toate produsele alimentare de baza.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...