Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel constantin: scaderea tva la alimente poate diminua evaziunea fiscala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a reiterat ideea introducerii unei cote reduse de TVA la unele alimente, in ciuda faptului ca FMI si Banca Mondiala „nu recomanda” aceasta masura.

Am plecat in acest rationament de la urmatorul lucru: atunci cand aveam un TVA la paine de 19%, evaziunea fiscala era undeva in jur de 50%. Cand a crescut TVA-ul, evident ca nu imediat, dar in urmatoarele doua luni, evaziunea fiscala a crescut undeva in jur de 71%.

Calculele pe care eu le am la dispozitie in momentul de fata arata ca daca am merge pe un TVA scazut la produsele alimentare de baza, de exemplu, de 9%, am putea sa scoatem la suprafata si sa reducem evaziunea fiscala in jurul cifrei de 15 – 20%, a declarat Constantin.
In opinia acestuia, daca in termen de 4-6 luni se va vedea o imbunatatire a sistemului, va fi redusa TVA la toate produsele alimentare de baza.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...