Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Daniel Constantin se întâlnește cu ciobanii la Sibiu

Autor: Ilie Stoianvineri, 5 aprilie, 2013

Vineri, 5 aprilie, la Pensiunea Dumbrava, va avea loc o întâlnire de lucru a crescătorilor de animale din judeţ cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul secretar de stat, Daniel Botănoiu şi Nicolae Ştefan, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Agricultură AGROSTAR, potrivit anunţului făcut de Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, informează cotidianul Tribuna.

Fermierii din Sibiu şi-au propus drept teme de discuţie principalele probleme ale sectorului de creşterea animalelor. “Vom discuta despre implicaţiile viitoarei Politici Agricole Comune asupra sectorului zootehnic românesc, ştiut fiind că Bruxelles-ul are în vedere, din 2014, eliminarea plăţilor pe cap de animal, datorită introducerii plăţii unice pe fermă.

Un alt subiect vizează Legea 214 privind pajiştile, care a fost în dezbatere publică şi ar trebui să intre în vigoare cât mai curând. Crescătorii sibieni de ovine mai sunt interesaţi de modificarea Legii 191 privind identificarea animalelor. Se ştie că această lege a fost elaborată fără să se ţină cont de punctele de vedere ale asociaţiilor profesionale şi nici de punctul de vedere al Ministerului Agriculturii.

O altă nemulţumire a noastră, pe care vrem să o clarificăm definitiv cu domnul ministru Daniel Constantin, vizează Legea 407/2006 privind fondurile de vânătoare. Şi, nu în ultimul rând, producătorii agricoli sibieni sunt interesaţi să obţină mai multe informaţii cu privire la noile reguli instituite prin Ordonanţa 8/2013 cu privire la cardul de acces în pieţe, certificatul de producător şi carnetul pe produs” a spus Marcel Andrei, potrivit tribuna.ro.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...