Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel Constantin: Taxa pe stâlp pentru fermieri trebuie eliminată

Autor: Meat MIlkluni, 15 septembrie, 2014

Prezent la Conferința Departamentului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Partidului Conservator, eveniment coordonat de domnul Laurențiu Rebega, europarlamentar, membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, Vicepremierul Daniel Constantin își dorește un statut special pentru agricultură în cazul acestui impozit: fie renunțare completă, fie includerea unor categorii de construcții, cum ar fi cele din irigații, într-o listă care să fie scutită de la plata ”taxei pe stâlp”. Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului de Finanțe consideră că actuala formă, modificată, a acestui impozit este suficientă. Amintim că în urmă cu câteva zile, Guvernul a decis micșorarea ”taxei de stâlp” de la 1,5% la 1% și încasarea acesteia de către autoritățile locale.

Pentru mulți dintre fermierii mici și mijlocii, aplicarea acestui impozit, chiar și în varianta de 1% înseamnă faliment. Miza este cu atât mai mare pentru actuala coaliție guvernamentală, care îl sprijină candidatura lui Victor Ponta la funcția de președinte al României, cu cât vizitele elctorale în mediul rural vor fi pline de întrebări și reproșuri în acest sens, în cazul în care ”taxa pe stâlp” rămâne aplicabilă fermierilor. Iar Opoziția va specula la maxim această situația.

Daniel Constantin a spus că poziția sa politică este clară și fermă: ”taxa pe stâlp” în agricultură trebuie eliminată. Ministrul Agriculturii a mai precizat că l-a avut alături pe premierul Victor Ponta, în toate inițiativele de sprijin a agriculturii românești și că o posibilă rezolvare a acestei situații se poate face prin Parlament, existând o inițiativă legislativă în acest sens la Senat, atât timp cât majoritatea parlamentară înțelege necesitatea unui asemenea demers.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...