Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danish Crown a în afaceri cu gigantul E-Commerce Alibaba

Autor: Mircea Demetermiercuri, 20 septembrie, 2017

Danish Crown a semnat un contract de parteneriat cu gigantul Alibaba pentru a vinde carne pe site-ul Tmall, o platformă digitală de vânzare cu amănuntul deținută de gigantul chinez de comerț electronic.

 

Acesta este cel mai mare acord de comerț electronic din istoria companiei daneze și vine ca urmare a extinderii vânzărilor în China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume.

 

În curând, prin Tmall, 466 milioane de cumpărători vor avea posibilitatea de a avea carne de porc congelată, livrată direct la ușă. ”Parteneriatul cu Alibaba-Tmall are un potențial enorm pentru Danish Crown”, a declarat Jais Valeur, CEO al companiei.

 

”Consumatorii chinezi cumpără mult mai mult din produsele alimentare online decât oriunde altundeva în lume. Prin vânzarea produselor noastre prin intermediul pieței electronice a Alibaba, avem acces la o vastă platformă de vânzări și ne asigurăm că firma noastră poate deveni un furnizor de carne de porc pentru clasa mijlocie chineză, aflată în creștere”, a declarat acesta pentru Global Meat News.

 

Carnea vândută chinezilor prin Tmall va proveni inițial din fabrica din Danemarca, din Ringsted, Danemarca, acolo unde 900 de angajați sacrifică 62.000 de porci pe săptămână. Însă, în primăvara anului 2019, producția va fi mutată în fabrica din Pinghu, aflată în apropierea capitalei financiare a Chinei, Shanghai.

 

Potrivit oficialilor danezi, consumul de carne și comerțul cu alimente on-line cresc rapid, în special în orașele urbane precum Shanghai. De asemenea, consumatorii cumpără mai puțină carne de pe piețele tradiționale și caută în schimb pachete de carne care necesită mai puțină pregătire.

 

Valeur a vorbit în prealabil despre necesitatea de a „valorifica” piața rapidă a produselor alimentare din China, iar afacerea de a vinde carne de porc online în China este un progres uriaș. Dar, acest acord reprezintă și un preambul al afacerilor viitoare din Europa, cele două părți anunțând că doresc extinderea colaborării și după ce Alibaba își va deschide operațiunile de amploare în Uniunea Europeană, după cum s-a anunțat anterior.

China reduce tarifele vamale la importurile de brânzeturi
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 noiembrie 2017

China a redus rata tarifului vamal la brânzeturi de la 12% la 8%, pe măsură ce cererea crește în țară, stimulând competitivitatea exporturilor americane pe piață, informează Associated Press.   În acest fel, China este pe cale să devină cel mai mare importator mondial de brânzeturi în următorii câțiva ani, în...

Planul Noii Zeelande în negocierile Tratatului de Liber-Schimb cu UE
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 24 noiembrie 2017

Așa cum v-am informat, în momentul de față Noua Zeelandă este tot mai interesată de pătrunderea pe piața din România, dar și din Uniunea Europeană. Interesul partenerilor de la antipozi este divers, iar tratatul mai sus-amintit este în plină negociere cu oficialii de la Bruxelles.   Interesați de exportul de lapte și...