Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danish Crown a închis Divizia de sacrificări

Autor: Meat MIlkluni, 30 iunie, 2014

Dupa aproape 6 luni de negocieri, a fost gasita o solutie pentru abatorul de scroafe Danish Crown din Skærbæk. Acordul inseamna ca, in viitor, toate sacrificarile de scroafe din Iutlanda ale Danish Crown vor avea loc in Skærbæk. Acest lucru inseamna ca departamentul de sacrificari din Sæby se va inchide.

Cei 85 de angajati de la abatorul din Skærbæk au acceptat reorganizarea sistemului si proceselor de productie de la abator, in timp ce Danish Crown a acceptat sa efectueze o serie de investitii.

In total, se asteapta o imbunatatire a operatiunilor abatorului de aproximativ 15 milioane coroane daneze pe an.

Inchiderea departamentului de sarificari din Sæby va afecta 29 de angajati. In prezent, abatorul din Sæby sacrifica 48.000 de porci pe saptamana si are 800 de angajati.

Piata sacrificarilor de scroafe din Danemarca este relativ limitata, si atragerea unei cantitati suficiente de scroafe pentru a asigura functionarea eficienta si profitabila a abatorului din Skærbæk, a fost dintotdeauna o provocare. O metoda de imbunatatire a capacitatii de utilizare a abatorului din Skærbæk este prin redirectionarea tuturor sacrificarilor de scroafe Danish Crown din Iutlanda la abatorul Skærbæk.

Abatorul din Skærbæk sacrifica 240.000 de scroafe pe an, in timp ce aproximativ 90.000 sunt sacrificate in Sæby. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...