Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danish Crown: Industria cărnii de porc trebuie să se reinventeze

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 7 noiembrie, 2018

Luând cuvântul la o conferință axată pe problematica industriei de procesare a cărnii, co-proprietarul Danish Crown a declarat că trebuie să existe un contact mai strâns cu consumatorii, pentru a le înțelege obiceiurile de cumpărare.

 

Astfel, în cadrul conferinței MEAT2030 de la Copenhaga, Søren Søndergaard, a declarat: „Trebuie să mă apropii de consumator. El cumpără adesea produse bazate pe emoții și mi-e greu să fac o investiție în ferma mea, bazată pe emoții și nu pe fapte”.

 

La rândul său, Jais Valeur, CEO Danish Crown, a declarat că, în viitor, carnea trebuie să își păstreze locul important ca sursă de hrană, ”altfel vom fi irelevanți, ca industrie”.

 

În prezent, echipe de specialiști lucrează pentru a propune soluții pentru viitorul durabil al cărnii. Aceste idei trebuie adunate și traduse în soluții concrete”.

 

Primul-Ministru al Danemarcei, Lars Løkke Rasmussen, prezent la eveniment, a declarat la rându-I „Avem nevoie de o cooperare la un nivel fără precedent, pentru a rezolva criza climatică. Pur și simplu nu putem continua astfel și este nevoie să schimbăm modul în care mâncăm, trăim și producem. Prin urmare, sunt foarte multumit ca Danish Crown, unul dintre cei mai mari producatori de carne din lume, a ales sa se plaseze în fruntea acțiunilor de transformare a industriei cărnii de porc”.

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...