Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Danish Crown- prima jumătate a anului stabilă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 15 mai, 2013

Potrivit The Meat Site, prețurile mai bune și atenția focusată pe costuri a însemnat pentru Danish Crown un profit operațional de aproape 1 miliard de DKK pentru prima jumătate a anului, reprezentând o creștere de patru procente fata de aceeași perioadă a anului trecut.

În prima jumătate a anului financiar 2012/13, grupul a generat venituri de 28,5 miliarde DKK, o creștere de 1 miliard DKK față de perioada anului anterior.

Rezultatele stabile sunt datorate prețuri ușor mai bune pentru carnea proaspătă, precum și  faptului că unitățile de prelucrare ale grupului au reușit să gestioneze creșterea prețurilor materiilor prime și a prețurile de pe piața cu amănuntul.

„Sunt încântat că am reușit să ne menținem poziția pe o piață dificilă”, a declarat CEO-ul de la Danish Crown, Kjeld Johannesen.

Danish Crown este cel mai mare exportator mondial de carne de porc, iar prețurile de pe piața de carne de porc în prima jumătate a anului financiar 2012/2013 au fost, prin urmare, afectate de faptul că atât dolarul și yenul au fost relativ mai slabe față de euro.

„În prima jumătate a anului am avut livrări la carnea de porc mai multe decât ne așteptam pe piața mondială, care a avut în mod evident un impact asupra prețurilor – și pentru Danish Crown și proprietarii companiei,” a declarat domnul Johannesen.

Există în mod clar fluctuații sezoniere clare în industria cărnii, și începerea cu întârziere a sezonului de  grătar afectează evoluția prețurilor de la începutul celei de a doua jumătate a anului financiar.

Contribuția din partea suedeză a DC Pork și a companiei poloneze Sokolow a fost deosebit de pozitivă.

„În ansamblu, perspectivele pentru a doua jumătate este pentru un profit pe picior de egalitate cu prima jumătate, ținând cont de ușoară scădere a câștigurilor la carnea proaspătă și creșterea câștigurilor la DC Foods”, a adăugat domnul Johannesen. (Elena Radu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...