Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Danish Crown se protejează față de Brexit și cumpără Easey Holdings UK

Autor: Mircea Demetermiercuri, 13 septembrie, 2017

Danish Crown a anunțat achiziționarea producătorului de porci din Marea Britanie Easey Holdings Ltd, ca parte a unei investiții în agricultura britanică, anunță Global Meat News.

 

Easey Holdings este o operațiune zootehnică de familie, formată din patru diviziuni cheie: efective de reproducție (scroafe), efective de creștere, o practică veterinară și o activitate de transport de animale.

 

Achiziția a fost efectuată prin divizia britanică Tulip-parte a grupului Danish Crown, acordul așteaptând în prezent aprobarea de reglementare din partea Autorității pentru Concurență și Piețe.

 

Andrew Saunders, directorul agriculturii la divizia agricolă Tulip Ltd, Tulip Agriculture, a declarat: ”Cererea clienților este în creștere pentru carnea de porc produsă la standarde înalte de bunăstare, susținute de acreditări de proveniență puternică. Această achiziție face parte din obiectivul strategic al companiei Tulip Ltd de a sprijini în continuare industria fermelor de porcine din Marea Britanie, permițându-ne să folosim mai eficient abilitățile și expertiza noastră, valorificând cele mai bune practici de vârf ale industriei dezvoltate de fermieri, veterinari și alți experți din cadrul organizare.

 

Suntem multumiti de faptul ca echipa de management existenta in cadrul Easey Holdings a fost de acord sa ramana in vigoare, ceea ce ne va permite sa pastram valorile de baza ale afacerii companiei si sa mentinem stabilitatea angajatilor, fermierilor, furnizorilor si clientilor. Easey Holdings va continua să funcționeze independent cu toți angajații existenți care vor fi păstrați. Contractele și angajamentele existente ale clienților și furnizorilor vor fi de asemenea onorate”.

 

La rândul său, Jais Valeur, CEO al Danish Crown, a adăugat: ”Tulip a renunțat la profit, concentrându-se pe cimentarea progreselor semnificative înregistrate în ultimul an și planificând pentru viitor. Această achiziție se află în acest context și face parte dintr-o serie de măsuri menite să rezolve afacerea Brexit”.

Brexit: Industria cărnii din UK va fi strivită de barierele vamale impuse de OMC
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Producătorii de carne din Marea Britanie spun că va fi greu, după Brexit, ieșind din UE fără o înțelegere comercială . În acest sens, organizațiile din sectorul cărnii au avertizat un comitet al parlamentului britanic că industria va suferi consecințe grave, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană în martie...

Prin calitate, Danish Crown vrea să fie liderul modial al producției de cârnați
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Directorul executiv al DAT-Schaub-Danish Crown, Jan Roelsgaard, dorește câteva mari achiziții, în timp ce filiala daneză Crown își propune să devină cel mai bun producător de cârnați din lume.   ”Dacă există ceva bun de vânzare, vom cumpăra”, a declarat Roelsgaard pentru GlobalMeatNews,  după ce compania a vândut...